SEGRE

URBANISME COMERÇ

“La Paeria de Lleida podria disposar avui mateix dels quatre milions per fer el vial de Torre Salses”

La promotora del parc comercial diu que els diners per prolongar i desdoblar l'accés són al notari i a punt per ser retirats || Recalca que aquesta aportació “no condiciona” que es faci el complex

Vista del vial Víctor Torres, situat entre la carretera Ll-11 i l’avinguda de Palauet de la Bordeta.

Vista del vial Víctor Torres, situat entre la carretera Ll-11 i l’avinguda de Palauet de la Bordeta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La promotora del parc comercial de Torre Salses, Promenade Lleida, va assegurar ahir que l’ajuntament “podria disposar avui mateix” dels quatre milions d’euros que va dipositar davant de notari per prolongar i desdoblar el vial Víctor Torres i Francesc Bordalba i Montardit. Així ho va assegurar un portaveu de Promenade després que dilluns l’alcaldable del PSC i virtual nou alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa, assegurés que “seria absurd” no aprofitar els quatre milions que ha ofert Promenade per fer el vial (vegeu SEGRE d’ahir). Va afegir que “en principi no veuria cap problema” a acceptar-los, “però hauran de validar-ho els serveis jurídics”.

L’ampliació del vial Víctor Torres i Francesc Bordalba és una actuació que està contemplada al Pla General de la ciutat des de l’any 1999 i la construcció de la qual és imprescindible per implementar el parc de mitjanes i grans superfícies que Promenade proposa. Precisament, el 22 de novembre l’empresa va ingressar els avals dels quatre milions d’euros davant de notari perquè la Paeria en disposi i va afegir que havia arribat a un acord amb els propietaris del 82% dels terrenys afectats per aquestes obres perquè els cedeixin gratis i que el 18% de l’import restant a pagar l’avalaria Promenade Lleida. D’aquests quatre milions, més de la meitat serien per desdoblar el vial Víctor Torres (2.899.878,38 euros), mig milió per fer el mateix al carrer Francesc Bordalba i Montardit (534.931,65 euros) i la resta perquè la Paeria pugui expropiar els terrenys que haurien d’ocupar per fer les obres (468.904,95 euros).

El mateix portaveu va remarcar que “si la Paeria utilitza aquests diners per ampliar el vial en cap cas va condicionat a la construcció i tramitació del parc comercial”. Va recalcar que aquest “és un altre procés” i que encara esperen obtenir la llicència comercial per part de la Generalitat.Val a recordar que en l’anterior mandat el govern del PSC va firmar un conveni amb Promenade Lleida per fer el vial i desenvolupar el parc comercial, però el govern d’ERC i Junts d’aquest mandat el va anul·lar el 2021.

Una decisió que va comportar que la promotora es querellés per prevaricació contra l’alcalde, Miquel Pueyo, i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i demandés per responsabilitat comptable davant del Tribunal de Comptes contra els dos i la segona tinenta d’alcalde, Jordina Freixanet, per incomplir el conveni i considerar que havien retardat la tramitació del parc comercial.

tracking