SEGRE

ELECCIONES

Pueyo i Postius confirmen que deixen la política després de perdre les eleccions

L'encara alcalde i candidat d'ERC torna a la UdL i el de Junts anirà al sector privat

Pueyo, acompanyat per integrants de la candidatura d’ERC a la Paeria.

Pueyo, acompanyat per integrants de la candidatura d’ERC a la Paeria.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Crec honestament que després dels resultats d’aquestes eleccions, en aquests moments no seria una bona idea començar aquest mandat.” Amb aquestes paraules l’alcalde i candidat d’ERC a la Paeria, Miquel Pueyo, va confirmar ahir que renuncia a recollir l’acta de regidor i deixa la política per reincorporar-se com a professor en el grau de Periodisme i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Lleida (UdL). Continuarà com a alcalde en funcions fins al ple de comiat dels edils que no continuen, però no participarà en el del 17 de juny de constitució de la nova corporació i investidura del socialista Fèlix Larrosa com a alcalde.

Una hora i mitja abans, l’alcaldable de Junts, Toni Postius, va anunciar també davant dels mitjans que tampoc recollirà la seua acta d’edil i que abandona la política municipal, arran dels mals resultats electorals, com va avançar aquest diari. “És la tercera vegada que em presento i després d’una reflexió i d’un canvi de cicle, he considerat que he de fer un pas al costat”, va indicar. Va assenyalar que després d’uns dies de “desconnexió” s’incorporarà al sector privat i va descartar optar a unes primàries per ser candidat de Junts al Congrés en les eleccions del 23 de juliol. Tant ERC com Junts s’han quedat amb cinc escons, la qual cosa suposa dos i un menys que en l’actual mandat, respectivament.

Les dos formacions que van governar la Paeria l’últim mandat (durant dos anys també amb el Comú) es queden sense el seu cap de llista i seran les respectives números 2 les que exerciran de portaveus, Jordina Freixanet, d’ERC, i Violant Cervera, de Junts. Pueyo i Postius van remarcar que deixen les formacions “en bones mans” (vegeu la pàgina 4). També van coincidir a defensar els projectes “de ciutat” que han tirat endavant, com el pla de l’estació, el futur polígon de Torreblanca-Quatre Pilans, l’estació d’autobusos i l’alberg, i a atribuir el descens dels seus partits a l’elevada abstenció i la desmobilització de l’electorat independentista.

Postius va apuntar que també els ha afectat la divisió del votant de Junts, amb referència a Activem Lleida, així com al “desgast” de governar. “Hem pres decisions valentes que potser ens han passat factura”, va assenyalar.Pueyo, tal com va fer Postius, va reconèixer que no s’esperaven aquests “mals resultats” i va apuntar que “hem de ser forts i valents tant a l’hora de la victòria com de la derrota”. Va admetre que mai no va ambicionar l’alcaldia, però que “ser alcalde de Lleida ha estat una de les responsabilitats més grans de la meua carrera, la més dura, però la més apassionant”.

Va subratllar que té 65 anys, responsabilitats familiars i vocació docent, que reprendrà. Toni Postius, per la seua part, va recordar que va entrar l’any 2011 a la Paeria com a regidor quan tenia 26 anys. “He dedicat els millors anys de la meua vida a aquesta ciutat”, va recalcar, i es va mostrar orgullós de “deixar un llegat de projectes transformadors que la pròxima corporació haurà de decidir si hi aposta o no”.

Postius, al costat dels que seran edils de Junts en el pròxim mandat

Postius, al costat dels que seran edils de Junts en el pròxim mandatAMADO FORROLLA

tracking