SEGRE

ELECCIONES

Larrosa preveu un govern a Lleida amb cinc eixos i un pla de xoc en la neteja

Planifica actuacions a tots els barris per millorar l'estat dels parcs i jardins, via pública i la il·luminació || Cristina Morón serà la portaveu del grup

Imatge de la reunió dels membres de la candidatura.

Imatge de la reunió dels membres de la candidatura.PSC-UNITS PER AVANÇAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El que serà nou alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, dissenya un govern que tindrà cinc grans eixos, una de les primeres mesures del qual serà un pla de xoc de neteja i millora de la il·luminació a tots els barris de la ciutat. L’estructura que preveu Larrosa per al seu executiu municipal inclou cinc àmbits principals: bon govern, innovació social, oportunitats, ciutat per a tots i ciutat saludable. Tal com va publicar ahir aquest diari, el de bon govern serà liderat per la seua número dos, Begoña Iglesias; innovació social estarà liderat per Carlos Enjuanes i ciutat per a tothom, per Cristina Morón.

Precisament, aquesta última, que va ser la cap de campanya, serà també la nova portaveu del grup municipal. Els membres de la candidatura PSC- Units per Avançar van celebrar ahir una reunió per perfilar les seues cent primeres mesures de govern. En aquesta línia, el grup va anunciar que Larrosa es reunirà pròximament amb representants dels agents econòmics i socials, de les associacions de veïns i dels treballadors municipals.No obstant, ja té decidida una de les seues primeres accions, que serà un pla de xoc en barri a barri que inclourà treballs transversals per millorar la neteja general i de parcs i jardins en particular, el mobiliari urbà, erradicar plagues i la millora de la il·luminació, en els quals participaran tant personal de les empreses encarregades del servei com de les brigades municipals.De fet, les queixes per la poca neteja de la via pública i de falta de manteniment de zones verdes, així com deficiències en l’enllumenat, han estat algunes de les més freqüents per part els veïns en el mandat que ara ha acabat.

D’altra banda, Larrosa i el seu equip també treballen en la seua proposta d’organització del nou cartipàs i dels càrrecs directius, en el qual volen introduir diversos canvis. Amb tota probabilitat, la setmana que ve iniciaran els contactes amb la resta de grups municipals per intentar aconseguir els suports necessaris per tirar-lo endavant.

La FAV demana tornar “a l’època de grans consensos”

El president de la Federació d’Associacions de Veïns, Toni Baró, va demanar que en aquest nou mandat “tornin a les èpoques de grans acords i consensos, cosa que per desgràcia no ha ocorregut en els últims deu anys a l’ajuntament”.

Una reclamació que Baró va llançar a tots els nous edils, “perquè actuïn amb sentit de ciutat i no per interessos personals i partidistes”. També va reclamar tramitar com més aviat millor el nou Pla d’Ordenació Urbanística. “Actualment estem amb un planejament del 1999 i no podem continuar així; el 2018 l’anterior govern del PSC va estar a punt de treure’n un però no ho va aconseguir, per la qual cosa d’aquest mandat no pot passar”, va dir Baró.

Finalment, el líder veïnal va advocar per aprofitar els quatre milions d’euros que ha ofert la promotora de Torre Salses per ampliar i desdoblar el vial Víctor Torres, així com desenvolupar el Consell de Ciutat. Sobre aquest, Baró va dir que “s’ha de desenvolupar, però no para que faci el mateix que altres eines de participació ciutadana”.

tracking