SEGRE

ENSENYAMENT OFERTA DE PLACES SINGULAR

Primera inscripció en grup de vuit nens de set famílies per combatre la segregació

A I3 al col·legi Pràctiques I, d'alumnes que ara van a l'escola bressol El Rellotge || Vuit pares més demanen a Educació una altra línia al col·legi Parc de l'Aigua al quedar-se sense plaça al centre

Alguns dels nens que el curs que ve aniran al Pràctiques I, amb els seus familiars.

Alguns dels nens que el curs que ve aniran al Pràctiques I, amb els seus familiars.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Educació ha autoritzat per primera vegada una mesura denominada oferta de places singular, que consisteix en la preinscripció en bloc d’un grup d’alumnes a un col·legi, sempre prèvia sol·licitud de les famílies. En concret, 7 famílies amb 8 nens escolaritzats a l’escola bressol El Rellotge van sol·licitar en grup inscriure’ls a I3 al Pràctiques I, perquè continuessin junts a infantil i primària. El departament ofereix aquesta possibilitat en el marc del decret 11/2021, de 16 de febrer, sobre la programació de l’oferta educativa i del procediment d’admissió d’alumnes, i té com a objectiu afavorir l’equitat escolar, ja que està pensada per a centres amb una elevada concentració d’alumnes amb necessitats o desfavorits.

Meritxell Morera, responsable coordinadora de la regidoria d’Educació de la Paeria, va indicar que van explicar als pares l’existència d’aquesta mesura de la Generalitat i van decidir acollir-s’hi. Va destacar que va en la línia del pacte local contra la segregació escolar i va matisar que la creació d’una oferta de places singular és compatible amb la preinscripció convencional d’altres alumnes de forma individual.Una de les mares, la Dafne, va detallar que volien un col·legi públic, aconfessional i del barri, i va apuntar que van elegir el Pràctiques I perquè els va agradar quan el van visitar i perquè els alumnes d’ambdós centres ja tenen vincles. Joan Vinyals, de l’Associació de Famílies d’Alumnes del Pràctiques I, va afirmar que estan “molt contents” amb aquesta iniciativa.

“El col·legi té un bon projecte educatiu, és petit i el tracte és molt familiar, però molta gent no li dona una oportunitat”, va assenyalar.D’altra banda, vuit famílies que no han obtingut plaça al col·legi Parc de l’Aigua demanen a Educació una altra línia en aquest centre. Una mare va explicar que aquesta setmana Educació els va comunicar que, malgrat tenir els punts de proximitat de l’habitatge, no han aconseguit plaça perquè se n’han assignat algunes a alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu, que tenen menys punts. Afegeix que els ofereixen inscriure els nens en altres centres on hi ha vacants en una altra zona de la ciutat, però diuen que volen decidir a quina escola porten els seus fills i veuen “falta de transparència” en el sistema de preinscripció.

Creuen que “no s’expliquen quins criteris s’utilitzen” per a les places per a alumnes amb situacions socioconòmiques i socioculturals desfavorides, “ni com no s’assignen entre les escoles”. Veuen manca de places ordinàries i “indiferència” en les administracions, ja que “haurien de preveure aquesta problemàtica quan en les escoles bressol del barri se superen les places que ofereixen els col·legis”. També demanen més places en altres centres i cursos on asseguren que s’ha produït la mateixa situació.

Publicat el calendari que fixa l’inici de curs el 6 de setembre El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar dimarts el calendari escolar del curs vinent que estableix el primer dia de classe el 6 de setembre a infantil, primària, ESO i FP bàsica, i el 12 en batxillerat i FP. El curs acabarà el 21 de juny. L’horari d’infantil i primària serà de 9.00 a 12.30 hores i de 15.00 a 16.30 i a l’ESO pot ser entre les 8.00 i les 18.00 sense més de tres tardes lliures setmanals, tret que facin jornada continuada. Per una altra banda, CCOO va criticar el preu del menjador escolar fixat per Educació en un màxim de 6,91 euros al dia, un 5,6 per cent més.

tracking