SEGRE

EDUCACIÓ INICIATIVA

Catorze alumnes del Maria Rúbies “proven” diferents feines

Com a part del projecte Èxit, que busca que visquin i entenguin el funcionament del món laboral || Hi participen estudiants de tercer i quart d'ESO

Foto de família dels alumnes participants amb Pueyo, Castro, Vidal i Segura.

Foto de família dels alumnes participants amb Pueyo, Castro, Vidal i Segura.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Catorze alumnes de tercer i quart d’ESO de l’institut Maria Rúbies han participat aquest curs en una nova edició del projecte Èxit, en el qual un dia a la setmana –en horari lectiu– durant tres mesos han dut a terme pràctiques formatives en instal·lacions municipals en coordinació amb la Paeria i el departament d’Educació. Els estudiants s’han pogut aproximar al món laboral a la xarxa d’escoles bressol i ludoteques, pavellons esportius, biblioteques, el Museu de l’Aigua i la consergeria de la regidoria d’Educació. El projecte, inaugurat el 2017, pretén donar resposta als alumnes que necessiten recursos i estratègies diferents a les que s’ofereixen a les aules ordinàries per poder desenvolupar plenament les seues competències acadèmiques, personals i socials.

Se’ls ofereix l’oportunitat de realitzar una “degustació d’oficis” per viure i entendre el funcionament del món laboral, amb l’objectiu que puguin desenvolupar habilitats d’integració social i inserció laboral que els porti a assolir els coneixements bàsics per reincorporar-se a les vies de formació reglades i al món laboral amb unes bones garanties d’èxit.Els participants van assistir ahir a l’acte de clausura del projecte, en el qual l’alcalde en funcions, Miquel Pueyo, la regidora en funcions d’Educació, Sandra Castro, el delegat d’Educació, Claudi Vidal, i el director de l’institut, Ramon Segura, els van entregar un diploma. Un dels alumnes, José Manuel Gomes, va assegurar que “ha estat una experiència molt gratificant” i va agrair l’oportunitat d’haver pogut participar-hi. Pueyo va destacar la generositat dels tutors perquè els alumnes puguin “escriure la seua pròpia història” i Castro, pel seu costat, va recordar que el projecte ha estat reconegut al banc de bones pràctiques de la fundació Pi i Sunyer.

Per la seua part, Vidal va assenyalar que cal prioritzar “el desenvolupament de les capacitats” i Segura va destacar la importància de l’actitud i predisposició.

tracking