SEGRE

ELECCIONES

Canvi de rumb a la ciutat de Lleida

La tornada del PSC a l'alcaldia suposa un gir en projectes clau de l'últim mandat || Larrosa ja ha deixat clar que vol parar l'alberg i dubta que l'estació de busos als Docs sigui viable

El repartiment dels 27 regidors

Canvi de rumb a la ciutat de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les eleccions de diumenge passat comportaran un canvi de rumb a l’ajuntament de Lleida. No només perquè el PSC recuperarà el poder, sinó perquè tot apunta que el nou alcalde, Fèlix Larrosa, aposta per un gir en diversos assumptes que han marcat l’últim mandat. Aquesta setmana ha deixat clar que vol portar a la pràctica la seua promesa de frenar el que ha estat el projecte més polèmic, l’alberg de Pardinyes, aprofitant que l’adjudicació de les obres va ser rescindida fa unes setmanes pel govern d’ERC i Junts, ara en funcions, després que l’empresa contractada no n’assumís l’inici.

Així mateix, Larrosa ha tornat a qüestionar que la nova estació d’autobusos als Docs i l’entorn de la Meta sigui viable. La Generalitat l’ha licitat, però ell destaca que la Paeria no és titular de tots els terrenys, creu que col·lapsarà el trànsit a Príncep de Viana i continua apostant per l’anterior ubicació proposada, entre les avingudes del Segre i Tortosa, a sota del pont de Príncep de Viana. Un altre canvi: la promotora del parc comercial Torre Salses va dipositar fa mesos 4 milions davant de notari per finançar el desdoblament i prolongació de vial Víctor Torres, accés a la zona.

El govern d’ERC i Junts ni li va contestar, però els socialistes no veuen problema a acceptar l’oferta i precisen que no va vinculada a l’execució del projecte, la llicència del qual depèn de la Generalitat. Ara bé, el PSC té nou regidors, per la qual cosa necessitarà suports per portar endavant les iniciatives que hagin de passar pel ple. Tindran principalment la paraula PP, ERC i Junts, tots amb 5 edils.

Xavier Palau, del Partit Popular, deixa clar que el seu suport per parar l’alberg està garantit. “És un compromís electoral i donarem suport a qui sigui necessari per aconseguir-ho”. A nivell general diu que “la ciutat necessita un govern que treballi immediatament”, però que “desitjo que no ens assabentem de les seues iniciatives per la premsa, com fins ara amb Miquel Pueyo i Toni Postius”.

Jordina Freixanet, d’ERC, remarca que van aconseguir una inversió històrica de la Generalitat a Lleida i va considerar que els projectes de ciutat s’han de consensuar i tirar endavant perquè van tenir majoria en el ple. “Seria una tristesa enorme quedar-se sense l’estació de busos per una alcaldada, i una decepció no poder desenvolupar sòl industrial i perdre diners per a equipaments que són per a persones”, assenyala. Violant Cervera, al capdavant de Junts després de la dimissió de Toni Postius, critica que Larrosa vulgui “fer tabula rasa amb obres que ja tenen previst finançament” i es va preguntar quina capacitat tindrà de paralitzar projectes “que estem convençuts que transformaran la ciutat”.

Laura Bergés, del Comú, lamenta que el PSC vulgui “tornar al 2015” i li recorda que té majoria simple i “li tocarà negociar”. Vox va aconseguir dos edils, però Larrosa no hi pactarà. Larrosa va anunciar ahir en una entrevista a l’ACN que serà el màxim responsable de l’Horta, encara que Joan Queralt serà nomenat alt comissariat de la zona.

A més, haurà de decidir qui tindrà la direcció política d’Urbanisme i qui serà el seu gestor. Per a això buscarà un professional que pugui connectar “entre constructors i promotors”.

tracking