SEGRE

Comença la selectivitat per a 2.390 estudiants de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran

Dels 13 tribunals, 9 són a Lleida i la resta a Tàrrega, la Seu d'Urgell, Tremp i Vielha

Una pissarra del Campus de Cappont de la UdL amb els horaris de les proves PAU del primer dia

Comença la selectivitat per a 2.390 estudiants de Ponent i l'Alt Pirineu i AranAnna Berga / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 3.290 estudiants han començat aquest dimecres les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a les comarques de Ponent i de l'Alt Pirineu i Aran, un 3,7% més respecte els 2.304 matriculats de l'any passat. El coordinador de les proves a Lleida, Xavier Carrera, ha atribuït aquest augment de 86 estudiants, en especial, a l'increment continuat de la taxa de natalitat, així com també al fet que cada vegada hi ha mes estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior que s'examinen d'alguna assignatura. A la sortida de la primera prova, la de llengua castellana i literatura, alguns estudiants han dit que els hi ha anat més bé de l'esperat i que l'han trobat "assequible".

Dels 2.390 estudiants matriculats a la demarcació de Lleida, 1.891 són estudiants que han acabat aquest curs Batxillerat, 253 es presenten per lliure perquè volen millorar la nota o només s'examinen d'assignatures específiques, mentre que els 246 restants són estudiants provinents de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) i s'examinen d'alguna assignatura de la fase específica.

A la demarcació hi ha 13 tribunals: 9 a la Universitat de Lleida (6 al Campus de Cappont, 2 a ETSEAFIV i 1 a la Facultat de Medicina) i la resta a la Seu d'Urgell, Vielha, Tremp i Tàrrega. En total, 1.278 estudiants s'examinen a Cappont, 345 a ETSEAFIV, 167 a Medicina, 234 a la Seu d'Urgell, 208 a Tàrrega, 83 a Tremp i 75 a Vielha.

Alguns dels estudiants han trobat "assequible" la prova de llengua castellana i literatura, segons han explicat al sortir de la prova. Aroa Cabrea de l'INS Ronda ha explica que tenia "por" que fos difícil, però que a l'hora de la veritat l'ha trobat "més fàcil" de l'esperat. En el mateix sentit s'han expressat Laura Visa i Clàudia Terés, de l'INS Josep Lladonosa. D'altra banda el seu company de classe, Pol Izquierdo, ha dit que després d'aquest examen va més "tranquil" i amb ganes de fer la resta de proves.

Els estudiants s'hauran d'esperar fins al 22 de juny per saber els resultats. A partir d'aquesta data i fins el dia 26 podran demanar la revisió de les proves i coneixeran el resultat de les reclamacions o doble correccions el 6 de juliol. Així mateix, les proves de selectivitat de setembre tindran lloc els dies 5, 6 i 7 d'aquell mes.

tracking