SEGRE

ADMINISTRACIÓ GENERALITAT

Pagaran 90 € als afectats per les oposicions fallides

Per danys morals a l'haver de repetir al juliol les proves || Els rebran els 13.534 inscrits, 1.634 d'ells de Lleida

Opositors esperant a entrar a la UdL per a l’examen a l’abril.

Opositors esperant a entrar a la UdL per a l’examen a l’abril.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Presidència va proposar ahir indemnitzar amb 90 euros cada un dels 13.534 inscrits –1.634 a Lleida– a les oposicions del procés d’estabilització del personal de la Generalitat celebrades el 29 d’abril, que va ser anul·lat i hauran de repetir-se els dies 1 i 8 de juliol a causa del caos logístic i els nombrosos errors que hi va haver en l’organització. Així ho va notificar ahir la Generalitat a les organitzacions sindicals, a les quals va detallar que ha obert un expedient de responsabilitat patrimonial de l’administració de la Generalitat la indemnització total de la qual es quantifica en un màxim d’1.218.060 euros (90 per cadascuna de les persones inscrites). Aquesta quantitat serà una part de la compensació que la Generalitat reclamarà a l’empresa Cegos, que va contractar per a l’organització d’aquestes oposicions, en concepte de “danys i perjudicis ocasionats per l’incompliment de les funcions de logística i vigilància que per contracte tenia encomanades”.

Una vegada es publiqui l’anunci al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), s’obrirà un termini de 10 dies hàbils per presentar al·legacions i la Generalitat preveu resoldre l’expedient després de l’estiu, quan es podran fer efectius els pagaments als afectats.Aquest anunci de la Generalitat va generar divisió d’opinions entre els sindicats. Teresa Barberà, de la UGT de Lleida, va dir que “tot el que es pugui fer pels treballadors està bé, a alguns els semblaran pocs, aquests noranta euros, pels desplaçaments que van haver de fer per a les oposicions, però és veritat que els que es van inscriure en les proves però hi no van anar també percebrien aquesta quantitat”. Més crítica es va mostrar Anna Lahoz, de CCOO Lleida.

“És un escàndol tot el que s’han gastat a fer les proves i el que es gastarà en indemnitzacions”, va assegurar, afegint que “és normal que s’indemnitzi els afectats, però s’hauria d’analitzar cada cas, que era el que demanàvem. Fa la sensació que pitjor no es podien haver fet les coses”, va concloure.

tracking