SEGRE

HABITATGE ESTADÍSTIQUES

La venda de pisos a Lleida puja un 9,6% i els contractes de lloguer baixen un 6%

En el primer trimestre de l'any, segons els agents immobiliaris || Lleida és l'única província catalana on cauen els arrendaments, descens del 17% a la capital

Imatge d’un bloc d’habitatges en construcció a la zona d’expansió de Copa d’Or.

Imatge d’un bloc d’habitatges en construcció a la zona d’expansió de Copa d’Or.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La venda d’habitatges a la província de Lleida va augmentar un 9,6% en el primer trimestre d’aquest any respecte al de l’exercici anterior amb 1.403 operacions. Així ho constata un informe del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, que detalla que el nombre de lloguers firmats en l’últim trimestre del 2022 a Lleida va baixar un 6% fins als 1.701, sent l’única província catalana que empitjora les seues dades respecte al mateix període de l’any anterior. Respecte a la compravenda, l’informe mostra que el preu mitjà per metre quadrat d’1,343 euros a la província, un 10,5% més que en el primer trimestre del 2022.

A nivell municipal, aquest valor se situa en els 1.282 euros de mitjana a Lleida ciutat (+7,1%); el més car és el de Vielha e Mijaran amb 2.340 euros (+2,1%) i el més barat, el de les Borges, amb 741 euros. Cervera és l’única capital de comarca en què aquest valor baixa, concretament un 5,3%, situant el preu del metre quadrat en els 968 euros. Al seu torn, l’informe mostra que en l’últim trimestre del 2022 les vendes materialitzades a Lleida ciutat, 384, van representar el 50,2% del total de la província.Sobre el lloguer, el preu mitjà dels 1.701 contractes que es van firmar a Lleida l’últim trimestre del 2022 se situa en els 474 euros, xifra, que augmenta fins als 539 a la capital, on s’ha registrat un encariment de l’1,8%. Una dada que contrasta amb la caiguda del nombre de contractes (630), que a Lleida ciutat va ser del 17,3%, després de l’ascens dels últims anys.

Més compradors forans i l’alça de les hipoteques, les claus

El president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Lleida (API Lleida), Josep Maria Esteve, va atribuir l’augment de les vendes de pisos a la pujada prevista de l’euríbor, així com a l’increment de compradors de fora de Lleida. “Estava prevista una pujada dels tipus d’interessos i de les hipoteques per al segon trimestre d’aquest any que s’ha complert, de manera que molts van optar per avançar la compra al primer”, va assenyalar Esteve. D’altra banda, va remarcar que “l’interès per comprar habitatge a Lleida per part d’estrangers o de gent de fora de la província ha augmentat considerablement i ho fan com una manera d’invertir, ja que aquí l’habitatge surt molt rendible”. Per tot plegat, Esteve va qualificar de “molt bones” les xifres del primer trimestre, però va avisar que per al segon “hi haurà una baixada de les vendes per la pujada de les hipoteques”.

tracking