SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Acusen una tècnica d'una escola bressol de Lleida d'agredir un nen de 2 anys

El novembre del 2021 al centre Ronda-La Mercè i els pares ho han denunciat ara davant la “inacció” de la Paeria || La direcció va remetre l'informe a la regidoria

Els pares han presentat una denúncia als Mossos.

Els pares han presentat una denúncia als Mossos.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una família ha denunciat davant dels Mossos d’Esquadra una tècnica d’educació infantil (TEI) de l’Escola Bressol Municipal Ronda-La Mercè de Lleida per la suposada agressió al seu fill de dos anys, que té diagnosticat un trastorn alimentari pel qual va haver de ser hospitalitzat, segons ha pogut saber aquest diari. Els fets van ocórrer el 12 de novembre de l’any 2021 i la família ho ha denunciat ara “per la falta de resposta i inacció de la Paeria durant aquest any i mig”. Des que van ocórrer els fets la tècnica, que ara és funcionària, està de baixa laboral.

La suposada agressió va tenir lloc durant l’hora del menjador i segons consta en la denúncia la tècnica «va estirar el nen del braç i el va fer entrar al menjador arrossegant-lo, donant-se cops contra tres papereres i dient-li “estic farta de tu”». També, sempre segons la versió dels denunciants, «va asseure el nen reiteradament a la cadira, l’agafava per les espatlles, malgrat que estava plorant i afirmava: “aquest nen fa el que li dona la gana i no es pot aguantar.”» Aquests fets van ser presenciats per altres tècniques i monitores. El centre va comunicar l’incident als pares del petit i va fer un informe que va remetre a la regidoria d’Educació de la Paeria.

En aquest sentit, des de l’ajuntament van afirmar que “l’expedient disciplinari està en via de resolució” (vegeu el desglossament).Per la seua part, des dels Mossos d’Esquadra van informar que, a l’estar identificades totes les parts, enviaran les diligències informatives al jutjat de guàrdia perquè es faci càrrec del cas.Els pares expliquen que, “després de l’agressió, el nen va deixar de menjar i va haver de ser hospitalitzat”. A més, recorden que “va ser la mateixa direcció del centre la que va informar del que havia succeït la regidoria d’Educació perquè ho van presenciar altres educadores”. Els afectats s’han reunit diverses vegades amb l’ajuntament, però “sempre ens han donat excuses”

Els Mossos derivaran la denúncia davant del jutjat de guàrdia ja que les parts estan identificades

El consistori diu que l’expedient “està en via de resolució”

L’ajuntament de Lleida va informar aquest diari que es posa “a disposició dels Mossos d’Esquadra per traslladar totes les actuacions dutes a terme en relació amb el cas denunciat per la família”.

També asseguren que “quan la regidoria d’Educació va conèixer la queixa per part d’una família sobre el suposat tractament indegut rebut pel seu fill en una guarderia municipal, va actuar amb immediatesa per conèixer els fets i garantir el benestar del nen”. La Paeria va obrir aleshores un expedient disciplinari que “es troba en via de resolució”. Finalment afegeixen que “es dona la circumstància que la persona que la família va acusar de la suposada agressió, va presentar la baixa immediatament després del fet denunciat i en l’actualitat continua de baixa”.

tracking