SEGRE

EDUCACIÓ PROVES D?ACCÉS A LA UNIVERSITAT

Els alumnes valoren la selectivitat: “No n'hi ha hagut per a tant”

La selectivitat acaba amb les proves de català i matèries específiques i amb satisfacció general per part dels estudiants || Els resultats, el 22 de juny

“No n'hi ha hagut per a tant”

“No n'hi ha hagut per a tant”SCD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Bè, doncs ja està!” Això és el primer que va dir un estudiant tot just sortir del seu últim examen de selectivitat ahir al campus de Cappont de la Universitat de Lleida. Unes proves que han durat tres dies i que ahir van acabar amb els examens de Llengua Catalana i matèries específiques com Grec, Biologia o Matemàtiques de Ciències Socials. La majoria dels estudiants van sortir satisfets de les proves, especialment de les de la fase general, malgrat que els que es van decantar pels números van reconèixer que ho han passat malament en Física i Matemàtiques.

No obstant, la conclusió general dels estudiants era que, “al final, no n’hi ha per tant, amb la selectivitat”. Així ho asseguren l’Ares, el Gabriel i la Laura, de l’institut Màrius Torres, que reconeixen que “ens posen molta por, especialment en els mesos previs”. Malgrat això, van assenyalar que “després veus que amb la fase general no n’hi ha per a tant, al contrari, o almenys aquest any amb els exàmens de Català i Castellà, una altra cosa són ja les assignatures de la fase específica, allà sí que t’ho has de currar”, indiquen.

Igual opinen el Marc, l’Anna i el David, de l’escola Mirasan, que reconeixen que tret de per Matemàtiques i Física “ha sigut assequible”. El Marc fins i tot va arribar a afirmar que “crec que acabaré traient millors notes aquí que en alguns exàmens que he fet aquest curs”. El coordinador de la selectivitat a Lleida, Xavier Carrera, va reconèixer que ha estat “un any molt tranquil i sense cap incidència”.

Sobre les proves, a la de Català es demanava analitzar un fragment de L’estremidora confessió de Joe Galàxia, de l’escriptor de Mequinensa Jesús Moncada, o un article periodístic de Lara Bonilla, a més de respondre preguntes sobre La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda. Les notes sortiran el 22 i fins al 26 es podrà demanar la revisió, que es publicarà el 6 de juliol i fins al 10 cada alumne podrà veure el seu examen si ho demana.

“No n'hi ha hagut per a tant”

“No n'hi ha hagut per a tant”SCD

tracking