SEGRE

El Nissan Qashqai, amb conducció autònoma

Està disponible amb l'assistent de conducció ProPilot.

El Nissan Qashqai, amb conducció autònoma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nissan Qashqai ja està disponible amb la més avançada tecnologia de Nissan en assistència a la conducció, el sistema ProPilot, que suposa el primer pas cap a la conducció autònoma.

Reforça el control del conductor assistint-lo en les tasques de direcció, acceleració i frenada. El sistema treballa en un únic carril i està optimitzat per operar a qualsevol velocitat. Aquesta nova tecnologia s’afegeix a l’Escut de Protecció Intel·ligent Nissan, que ja equipava el Nissan Qashqai i que, entre altres ajuts, comportava l’avís de canvi de carril involuntari, control de l’angle mort, detecció d’objectes en moviment i la frenada d’emergència amb reconeixement de vianants.

Aquest sistema es basa en la lectura del trànsit i de les condicions de la carretera que realitzen d’una banda la càmera frontal instal·lada al parabrisa i d’altra banda el sensor de radar.El Nissan Qashqai pot arribar a aturar-se per complet si les condicions del trànsit així ho requereixen. Si la parada és inferior a tres segons, el cotxe reprendrà automàticament la marxa quan ho faci el cotxe precedent. En canvi, si la parada és superior a tres segons, el conductor haurà de pressionar el botó RES + o fer una lleugera pressió sobre el pedal de l’accelerador i ProPilot tornarà a estar actiu. Com que assisteix el conductor en les tasques més pesades, això comporta una reducció de la fatiga, i augmenta així la seguretat i el control sobre el vehicle.

El Nissan Qashqai està ja a la venda amb el motor 1.6 dCi de 130 CV combinat amb la caixa de canvis automàtica X-tronic.

tracking