SEGRE

El 80% de Nissan Leaf venuts a Espanya, amb sistema Propilot

Se situa a l'avantguarda en l'inici de la conducció autònoma.

El 80% de Nissan Leaf venuts a Espanya, amb sistema Propilot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nissan s’ha posicionat com la primera marca a posar a disposició de la societat els primers passos de la conducció autònoma. Dos dels seus models més emblemàtics, el Leaf i el Qashqai, ja incorporen aquesta tecnologia.

De fet, gairebé el 80 per cent dels Leaf venuts a Espanya incorporen el sistema Propilot. Aquest percentatge en els venuts a Europa és del 74 per cent, la qual cosa defineix clarament l’interès del consumidor espanyol i europeu per disposar d’aquesta tecnologia.

El sistema reforça el control del conductor assistint-lo en les tasques de direcció, acceleració i frenada. Treballa en un únic carril de l’autopista i està optimitzat per operar a qualsevol velocitat. Aquesta tecnologia s’afegeix a l’Escut de Protecció Intel·ligent Nissan, que ja equipava el Qashqai i que, entre altres ajuts, comportava avís de canvi de carril involuntari, control de l’angle mort, detecció d’objectes en moviment i la frenada d’emergència.

Aquests dispositius fan que els errors humans, que són presents en més d’un 90 per cent dels accidents, disminueixin i s’evitin, així, accidents. En aquest sentit, per exemple, el sistema anticol·lisió frontal podria reduir en un 27 per cent els accidents i l’alerta de carril involuntari, un 25 per cent.

Amb això, Nissan pretén assolir l’objectiu que l’any 2023 tinguem un vehicle completament autònom. De fet, es calcula que el 2050, la conducció autònoma pugui aportar prop de 17 bilions d’euros al PIB europeu.

Al concessionari Ilerdauto de Lleida es pot provar el Leaf i compta amb un assessor en la conducció amb el Propilot i vehicles elèctrics Nissan.

tracking