SEGRE

Amb una climatització òptima tot funciona millor

BBVA ha contribuït al creixement de BioAire, una empresa de Lleida especialitzada a climatitzar grans espais tot estalviant un 80 o 90% el consum d’energia i que opera en altres països com França, Eslovàquia o Mèxic, on disposa d’una delegació

Assumeixen íntegrament el projecte al tenir enginyers i equip tècnic propis.

Amb una climatització òptima tot funciona millor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballar o produir amb el màxim confort i amb el mínim impacte en el medi ambient. Aquest és el repte d’empreses com la lleidatana BioAire, a la qual BBVA ha prestat el seu suport. Sobre aquestes i altres qüestions parla el seu gerent, Josep Bertran.

Presentem la vostra empresa. Què és BioAire?

Som una empresa constituïda el 2009 a Lleida, amb només un treballador i jo, però ara tenim 15 persones en plantilla. Vam decidir dedicar-nos a l’eficiència energètica en climatització de grans espais. Detectàvem un dèficit en aquest camp, en què hi havia tecnologia disponible amb un cost energètic assumible. Tant és així que representa un estalvi d’un 80 i 90% respecte a un sistema convencional.

El vostre client va més enllà de Ponent?

Estem optant a fer l’obra del mercat del Pla i tenim clients com Puleva a Mollerussa, Albert Solé, les instal·lacions logístiques d’Ikea a Valls o la seu de Decathlon a Sevilla.

Teniu vocació internacional...

Fa dos anys que vam obrir delegació a Mèxic, amb força èxit, de tal manera que ja ha assolit els nivells de facturació de la matriu a Lleida, 1,5 milions d’euros l’any. A Mèxic ens van introduir a través d’un client i vam detectar un gran potencial, una demanda elevada. Tant és així que avui dia tenim 4 persones en nòmina, tot i que també subcontracten. De fet, Mèxic s’està convertint en la Xina d’Amèrica del Nord, atès que al país asiàtic estan pujant molt els costos. D’aquí que moltes empreses dels EEUU i el Canadà hagin optat per traslladar les factories al país centreamericà.

D’altra banda, estem duent a terme obres al sud de França i ara estem intervenint a Eslovàquia.

Què us diferencia de la competència?

Fonamentalment, dos aspectes. D’una banda, tenim enginyeria pròpia, de tal manera que tots els projectes els gestionem directament. I, de l’altra, disposem d’un equip tècnic i instal·ladors propis. Així que ens fem càrrec de tot el cicle de vida del projecte des del minut 1.

La gent està prou sensibilitzada sobre l’estalvi energètic?

Cada cop està més conscienciada sobre la importància de l’estalvi energètic i el respecte al medi ambient. A més, es vol treballar en condicions de confort. Però, no només, la gent sinó també les màquines han de gaudir d’una temperatura òptima. Si és així, el rendiment per part de l’operari és superior i les màquines pateixen menys avaries. Amb una climatització adequada, tot funciona millor, el treballador i la màquina.

Tot i que esteu especialitzats en grans espais, teniu en el punt de mira el sector domèstic?

Tenim a punt un equip per introduir-nos en aquest sector, però no en habitatges com pisos de 80 o 100 m2, sinó en habitatges unifamiliars a partir d’uns 200 m2. A tall d’exemple, amb el consum energètic d’un assecador es pot tenir climatitzat un xalet de 300 m2 a Lleida a una temperatura de 25º.

No obstant, no es tracta només de gaudir d’una temperatura confortable, sinó que es respiri un aire de qualitat. Amb els sistemes convencionals, com els esplits, les portes i finestres estan tancades de forma que circula sempre el mateix aire. Baixa la humitat relativa i es produeixen fenòmens com la irritació als ulls o a la gola. Amb els nostres sistemes pots tenir obertes finestres i portes i renovar l’aire, ja que injectem aire fred constantment.

Pel que fa a la calefacció, en àmbit domèstic no l’hem desenvolupat, però sí en grans espais, a través de sistemes radiants.

Hi ha altres projectes?

Vam començar en una nau, ara en tenim dos de llogades al polígon del Segre, però ens hem plantejat comprar-ne una en 1 o 2 anys vista.

BBVA us ha prestat suport per expandir l’empresa. En què ha consistit?

Ens ha ajudat a finançar per poder créixer, el suport ha estat molt important. Per exemple, en qüestions com les divises estrangeres, ens ha assessorat per tal d’estalviar força.

Quant a l’aposta per a la digitalització que ha emprès l’entitat, quina és la vostra valoració?

Un 10, és excel·lent. A empreses com la nostra, que treballen en diferents continents, el fet de poder fer operacions en qualsevol moment i a qualsevol hora ens facilita molt la gestió. Poder consultar-ho en tot moment és un gran avantatge.

tracking