SEGRE

Toyota RAV4 plug-in hybrid, símbol híbrid

Amb una autonomia en mode 100% elèctric que supera els 65 km/h, arribarà al mercat durant el segon semestre de l'any.

Toyota RAV4 plug-in hybrid, símbol híbrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toyota llança la versió híbrida elèctrica endollable del RAV4. Aquesta variant se situarà al capdavant de la gamma de la cinquena generació del RAV4, un dels SUV més populars d’Europa.

El nou model oferirà als clients una solució amb el millor de dos mons: incorpora la més moderna tecnologia híbrida elèctrica de Toyota, amb més potència i millor rendiment. D’altra banda, pot funcionar com un autèntic cotxe elèctric però sense haver de preocupar-se per l’autonomia ni per haver de parar a recarregar la bateria.

Amb una potència total de 306 CV Din, aquesta versió pot accelerar de 0 a 100 km/h en 6,2 segons. A més, redueix les emissions al mínim, a menys de 29 g/km. Per això, cap altre totcamí 4x4 híbrid endollable del segment D assoleix aquests nivells d’eficiència, afirma la marca.

Dotat del sistema de tracció intel·ligent AWD-i, disposa de quatre modes de conducció. El conductor pot escollir entre conducció híbrida i totalment elèctrica. En aquesta nova manera EV, el RAV4 plug-in hybrid pot recórrer més de 65 quilòmetres només amb energia elèctrica, superant sense problemes els 50 km/h que, de mitjana, recorren els europeus en els seus trajectes quotidians. D’altra banda, pot assolir els 135 km/h sense que intervingui el motor de combustió. El disseny respon a una línia més esportiva i refinada. El frontal integra una part fosca per a l’entramat i el marc de la graella i hi ha nous acabats metal·litzats als para-xocs. Estrena disseny a les llantes, de 18 i 19 polzades, amb acabats metal·litzats.

L’equipament reflecteix la condició de vaixell insígnia del RAV4 plug-in hybrid. Segons la versió, s’oferiran opcions com seients davanters i posteriors amb calefacció, una presa de corrent de 230 V dins de l’habitacle, pintura exterior bitò, contraporta posterior elèctrica amb obertura sense mans, sostre panoràmic i l’última versió del sistema multimèdia de Toyota, amb integració de smartphones mitjançant Apple CarPlay i Android Auto.

El model sortirà a la venda durant el segon semestre d’aquest any.

Bateria. Gràcies a les seues dimensions compactes, la bateria d’ió-liti cap del tot sota el terra. A més, amb prou feines afecta el gran volum del maleter (520 litres). Aquesta ubicació ajuda a rebaixar el centre de gravetat i millora l’estabilitat i el confort.

Climatitzador. Toyota ha optat per muntar un climatitzador amb bomba de calor que ja va introduir en la segona generació del Prius plug-in hybrid el 2017. Aquest sistema és molt més eficient que la calefacció convencional a partir del motor de combustió.

tracking