SEGRE

El grup FCA s'endinsa en l'univers elèctric amb el nou Fiat 500

Més espaiós i tecnològic, exhibeix atributs com una autonomia de fins a 320 km en el cicle WLTP, amb el carregador ràpid de 85 kW.

El grup FCA s'endinsa en l'univers elèctric amb el nou Fiat 500

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer automòbil totalment elèctric del grup FCA ja és aquí. I ho ha fet de la mà d’un model icònic, el Fiat 500.

L’autonomia i el temps de recàrrega són dos qüestions clau per als usuaris d’un cotxe elèctric. En aquest sentit, les bateries d’ions de liti amb una capacitat de 42 kWh permeten que el nou 500 tingui una autonomia de fins a 320 km en el cicle WLTP.

Per recarregar-la al més ràpidament possible, la tercera generació del 500 està equipada amb un sistema que només necessita cinc minuts per obtenir una reserva suficient que li permeti recórrer 50 quilòmetres, més del necessari per a un ús diari mitjà. I el carregador ràpid també pot recarregar la bateria al 80 per cent en només 35 minuts.

També s’ha pensat en solucions de recàrrega domèstica. L’edició de llançament del nou 500 inclou l’Easy WallboxTM, un sistema de recàrrega per a la llar que es pot connectar a una presa de corrent normal. Es tracta d’una solució que es pot controlar fàcilment via Bluetooth, sense la necessitat d’especialistes.

Aquest nou 500 s’equipa amb tres modes de conducció: Normal, Range i Sherpa, que es poden seleccionar en funció de l’estil de conducció. El motor compta amb una potència de 87 kW que permet una velocitat màxima de 150 quilòmetres per hora (autolimitada) i una acceleració de 0 a 100 km/h en 9,0 segons; en 3,1 segons de 0 a 50 km/h. Però l’automòbil del futur va un pas més enllà, ja que és el primer vehicle del seu segment a oferir la conducció autònoma de nivell 2, amb tots els avantatges que brinda a la mobilitat urbana. Per això, disposa de dispositius com el monitoratge amb càmera frontal per vigilar longitudinalment i lateralment totes les zones al voltant del vehicle.

El control de creuer adaptatiu intel·ligent, el centrament de carril, l’assistent intel·ligent de velocitat o els sensors de 360 graus són altres exemples.

UConnect 5. És el primer vehicle FCA amb aquest sistema d’infoentreteniment. No només proporciona la funció de trucada d’emergència, sinó serveis per sol·licitar ajuda en cas d’avaria, verificar el nivell de càrrega de la bateria o l’estat del cotxe.

Sostenibilitat. Fruit de la col·laboració amb Armani, Bulgari i Kartell, s’han llançat tres exemplars exclusius del 500. Tots els ingressos per la venda d’aquests tres models aniran a una de les entitats mediambientals de Leonardo DiCaprio.

tracking