SEGRE

Toyota Yaris Cross, un SUV híbrid per moure's per la ciutat

De color daurat metal·litzat, el SUV compacte preveu sortir al mercat el 2021.

Toyota Yaris Cross, un SUV híbrid per moure's per la ciutat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moure’s per la ciutat planteja certs reptes. El conductor valora que el vehicle sigui robust i gaudeixi d’una posició elevada. Al seu torn, vol que respecti el medi ambient i que ofereixi la flexibilitat que es necessita per afrontar el dia a dia. A tot això pretén respondre el nou Toyota Yaris Cross, amb l’ADN europeu al 100%.

Com a híbrid, proporciona un rendiment i una eficiència excepcionals. A més, presenta un interior espaiós dins d’unes dimensions exteriors compactes, perfectes per al trànsit urbà. I com a autèntic totcamí, gaudeix d’una posició elevada de conducció i tracció total intel·ligent –Intelligent All-Wheel Drive (AWD-i).

Tant el Yaris com el Yaris Cross estrenen l’avançat sistema híbrid de Toyota, desenvolupat a partir de motors 2.0 i 2.5 presents en models com el Corolla, C-HR, RAV4 i Camry. Equipa un potent motor elèctric de 59 kW, que al costat del motor tèrmic d’1.5 litres assoleix els 116 CV.

D’aquesta manera, redueix tant el consum de combustible com les emissions de CO2 per sota dels 90 g/km.

Igual que el Yaris, el Cross adopta la nova plataforma GA-B de Toyota, garantia d’una carrosseria rígida i un xassís equilibrat, la qual cosa es tradueix en una resposta àgil. El disseny reforça el seu caràcter tot camí, amb una carrosseria més alta i unes llantes i pneumàtics més grans que transmeten una major força.

I com a genuí SUV, és pràctic i versàtil. Compta amb una contraporta elèctrica, molt útil quan es tenen les mans ocupades. A més, la safata posterior, d’altura ajustable, ofereix la flexibilitat d’un compartiment per allotjar objectes més voluminosos.

D’altra banda, i si es necessita més espai, el sistema de seients posteriors plegables 40:20:40 permet equilibrar les necessitats dels passatgers amb les de càrrega. El model preveu arribar al mercat el pròxim 2021.

Tracció total intel·ligent. L’AWD-i és únic en la seua categoria per a un híbrid. Es tracta d’un sistema elèctric més compacte i lleuger que els 4x4 convencionals, de manera que redueix el consum i CO2 respecte a qualsevol altre SUV del segment B amb tracció total.

Assistència. Comptarà amb els sistemes de seguretat activa Toyota Safety Sense i amb funcions d’assistència al conductor, mitjançant alertes preventives i, quan sigui necessari, la intervenció del sistema automàtic de frenada i direcció.

tracking