SEGRE

Els Renault E-Tech híbrids, màxima eficiència i plaer de conducció

El desenvolupament dels propulsors E-TECH s'ha impulsat per implicació de Renault a la  Fórmula 1.

Els Renault E-Tech híbrids, màxima eficiència i plaer de conducció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De la mà dels seus nous models E-TECH, Renault completarà l’oferta d’electrificació més àmplia del mercat.

Per això disposa de vehicles full hybrid com el nou Clio E-TECH, full plug-in hybrid, versions híbrides endollables de Captur E-TECH Plug-In i Mégane E-TECH Plug-In, i un 100% elèctric, el nou Zoe.

En particular, l’oferta d’hibridació E-TECH proposa una experiència de conducció elèctrica que limita les emissions de CO2 i posa el plaer de conducció i la màxima eficiència a l’abast. Aquests motors híbrids E-tech estan basats en els més de deu anys d’experiència del Grup Renault en mobilitat elèctrica i s’ha vist impulsat per la implicació de Renault a la Fórmula 1.

Aquesta tecnologia busca la màxima eficiència tant a recuperar l’energia com a utilitzar-la de nou. Funciona com una autèntica motorització híbrida multimode i no com un motor tèrmic electrificat. Tot això gràcies a complir certs requisits. Per exemple, disposa de dos motors tèrmics per donar suport al motor de gasolina d’1.6. litres.

Una altra clau és la innovadora caixa de velocitats multimanera sense embragatge, la qual cosa afavoreix el confort de conducció a més de contribuir a l’eficiència. I d’altra banda, mitjançant la frenada regenerativa, el motor elèctric complementa el sistema hidràulic de frens i, alhora, recupera energia sobrant i la reexpedeix a la bateria.

D’aquesta manera, el nou Clio E-TECH, amb bateria d’1,2 kWh (230 V), pot circular per ciutat fins al 80% del temps en mode 100% elèctric. I, respecte als nous CAPTUR E-TECH Plug-In i Mégane E-TECH Plug-In, amb bateria de 9,8 kWh (400 V), poden recórrer fins a 65 quilòmetres en mode 100% elèctric.

A més, la màxima conducció elèctrica i plaer de conducció es conjuga amb la versatilitat i els avantatges de l’etiqueta Eco per als E-TECH, i de l’etiqueta 0 emissions per als E-TECH Plug-In. En aquest sentit, el Clio E-Tech redueix el consum un 40% respecte a un motor tèrmic. El Captura E-tech Plug-In consumeix 1,5 l/100 km i emet al voltant de 32 g/km de CO2, amb una potència de 160 CV. La mateixa potència presenta el nou Mégane Sport Tourer, amb una una autonomia en mode elèctric de cinquanta quilòmetres a una velocitat de fins a 135 km/h en cicle WLTP.

Pla estratègic. Aquests nous models són part d’una estratègia de Renault d’electrificació massiva de la seua gamma, que contempla comptar amb 8 models 100% elèctrics i 12 models electrificats (híbrids i híbrids endollables) d’aquí al 2022.

Funcionament. L’associació dels dos motors elèctrics amb el tèrmic i la caixa de velocitats sense embragatge permet fins a 15 combinacions de funcionament, que el sistema E-TECH elegeix de forma automàtica per optimitzar al màxim.

tracking