SEGRE

«Volem crear un entorn col·laboratiu per fer negoci»

L’entitat dóna suport financer a Up2you per tirar endavant iniciatives com LoCowork, un projecte de ‘coworking’ de caràcter local

Ubicat a Miquel Batllori, de Lleida, preveu arrancar al setembre.

«Volem crear un entorn col·laboratiu per fer negoci»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En temps que s’auguren complicats, cal més que mai sumar sinergies, afirmen els experts. Un instrument és el coworking, en què emprenedors o pimes de diversos sectors comparteixen un mateix espai de treball per desenvolupar els seus projectes i, alhora, fomentar projectes conjunts. A Lleida està a punt de veure la llum LoCowork, promogut per tres firmes, entre les quals Up2you. Sobre la iniciativa parla el responsable d’Up2you, Jordi Bernat.

Per contextualitzar. Què és Up2you?

És una agència de publicitat especialitzada en màrqueting online, la més potent de la província. La nostra missió és acompanyar les pimes de l’àmbit local a traspassar les fronteres i expandir-se a nivell internacional. De fet, treballem amb empresaris de Lleida que en un 95% són a 50 km a la rodona.

A banda, conscients que les pimes tenen la seva idiosincràsia, col·laborem des dels inicis amb Optimprint (impremta online) i amb EBS Software (empresa de programació) per tal de donar un servei global.

El vostre mercat és nacional o internacional?

A través dels nostres clients, estem presents a 8 països de Llatinoamèrica i a tot Europa, Up2you és Google Partner i Facebook High Value Agency Partner i està al Top 50 d’agències més importants per a Facebook a Espanya i Portugal.

Esteu posant en marxa LoCowork. En què consisteix?

Fa dos anys vam pensar que seria interessant estendre aquesta filosofia col·laborativa a altres empreses i professionals. Per això va néixer el projecte de caràcter local LoCowork (locowork.es), un coworking que preveu arrancar al 100% al setembre. La finalitat real no és fer negoci, sinó crear un entorn col·laboratiu on fer negocis. Per això volem crear un hub de talent i coneixement que proporcioni els serveis de valor afegit de què es nodreixen les pimes lleidatanes. Volem que sigui un caldo de cultiu per tirar endavant projectes innovadors.

És una iniciativa pionera a Lleida?

Tot i que s’ha intentat tirar endavant un projecte d’aquestes característiques a instàncies de l’administració, no ha reeixit. A més, el plantejament polític és diferent a l’empresarial.

De fet, els coworkings van viure la seva eclosió a Espanya a partir de la crisi del 2008, així que en aquest cas poden ser una oportunitat per reduir costos i millorar les condicions de treball per a molts professionals que necessitin un entorn de treball on reunir-se o donar una imatge més professional. Amb una despesa mínima mensual, poden disposar d’un lloc de treball, accedir a serveis d’internet, paqueteria... Val a dir que hem obert el termini de preinscripció per fer visites guiades.

Afirmeu que el vostre projecte va més enllà i vol fer comunitat. Com?

Volem que tingui un impacte positiu, tant a nivell de petita i mitjana empresa, que necessita assessorament consultiu, com a nivell de ciutat, aportant-hi el nostre gra de sorra. D’entrada, la mateixa ubicació, davant del Parc de l’Aigua, ens permet fer comunitat tant en aquesta zona com al barri de la Bordeta. Ens plantegem, per exemple, muntar tallers per a pares que volen preservar la privacitat dels seus fills en l’àmbit online o fer esdeveniments de formació. Per això tenim una sala polivalent amb capacitat per a 50 persones, que, com la resta de les instal·lacions, respon a criteris constructius en què prima l’ecologia o el disseny feng-shui, per exemple.

Com afronteu la situació causada per la Covid-19?

Ha estat tot un repte, ja que la contínua migració cap a l’online del negoci publicitari i del màrqueting s’ha accelerat encara més. Hem assessorat més que mai i ajudat a tirar endavant aquells projectes que hem vist clars des del punt de vista de la viabilitat a mig termini.

En el cas de LoCowork, estar a la fase final de construcció ens ha permès adaptar tota la seguretat de les instal·lacions.

Alguna entitat bancària us ha prestat suport per desenvolupar el nostre negoci? Com?

BBVA ens ha ajudat en tot l’ecosistema de serveis necessaris per a l’àmbit financer i online. Des de la contractació d’un TPV virtual per a un client que vol obrir un e-commerce fins al suport financer i d’assessoria per disposar dels recursos suficients per a construir des de zero LoCowork, que té més de 500 m2 d’instal·lacions a l’avantguarda tecnològica. El suport de BBVA ha sigut incondicional. Fruit de la seva visió de l’àmbit digital i del benefici del treball en entorns de col·laboració van veure clara la iniciativa des del primer moment.

tracking