SEGRE

Benvinguda a l'MX-30, el primer Mazda 100% elèctric

Aquest SUV preveu sortir al mercat a finals d'estiu.

Benvinguda a l'MX-30, el primer Mazda 100% elèctric

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mazda puja al carro de la mobilitat elèctrica de la mà de l’MX-30, un elèctric pur. Contemporani i versàtil, aquest SUV de cinc places preveu arribar al mercat a finals d’estiu.

Està equipat amb la tecnologia de propulsió elèctrica e-Skyactiv, desenvolupada per la firma. Sota el capó combina un motor elèctric de 145 CV amb una bateria de ions de liti de 35,5 kWh, la qual cosa li permet oferir una autonomia d’uns 200 quilòmetres, en cicle WLTP combinat.

A més, la bateria es carrega un 80% en 40 minuts aproximadament, amb càrrega ràpida de corrent continu. També admet recàrrega de corrent altern fins a 6,6 kW.

Un dels seus principals valors és sens dubte el disseny, l’expressió de la filosofia Kodo que ha valgut a Mazda obtenir diversos premis. L’estil és clarament minimalista, amb carrosseria en tres tons que ressalten el caràcter obert del vehicle. D’altra banda, disposa de portes freestyle sense pilar central, amb obertura inversa a la porta posterior, de manera que faciliten l’entrada i sortida del cotxe. Disposa d’un maleter de 366 litres i l’espai de càrrega es pot ampliar abatent els suports posteriors.

A l’accedir a l’interior, s’aprecia l’ergonomia, amb un lloc de conductor centrat en el conductor, una consola central flotant i una pantalla tàctil de 7 polzades des de la qual es controla el climatitzador, inèdita a Mazda. Com en el 3 i el CX-30, Mazda ha instal·lat de sèrie un sistema de projecció de la informació al parabrisa per visualitzar dades com la velocitat i les indicacions del navegador.

En aquest interior sobresurten els acabats artesanals i d’alta qualitat, així com l’ús de materials eco com el suro o fibres, obtingudes a partir de botelles de plàstic reciclades.

La carrosseria pot anar pintada en un únic color o en una combinació dels tres. Aquesta última possibilitat està disponible amb els colors de la carrosseria Soul Red Crystal, Polymetal Grey i Ceramic Metallic.

Al llarg del 2021 hi haurà una versió d’autonomia estesa amb un motor addicional de combustió de tipus rotatiu que recarregarà la bateria quan sigui necessari.

i-Activsense. Dins dels sistemes d’ajuts a la conducció, s’inclou l’Smart Brake.Preveu col·lisions al creuar interseccions al detectar els vehicles que s’aproximen transversalment i aplicant els frens si el conductor no s’atura.

Seguretat. Un altre element és el de detecció d’obstacles amb frenada d’emergència. Els fars són sempre de led, de tipus matricial, amb control individual per adaptar automàticament el feix de llum a diferents condicions d’il·luminació.

tracking