SEGRE
A la factoria de Palència es van fabricar 5 milions d'unitats amb destinació a tot el món.

Els Renault Mégane compleixen 25 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família Mégane compleix les noces de plata. Va substituir, en el seu dia, el fiable Renault 19, si bé la seua gran novetat va suposar oferir una àmplia gamma de fins a 6 carrosseries diferents, cada una amb la seua personalitat pròpia, però amb una ànima comuna.

Basat en la plataforma de l’R19, Mégane heretaria íntegrament el seu bloc davanter, a més dels motors dièsel del segment F i els motors de gasolina del segment E. Per si fos poc, Mégane i Scénic compartien el mateix tablier. Només s’havia sobreelevat i inclinat uns quinze graus en el monovolum.

En el moment del seu llançament el 1995, les versions Berlina i Cupè van ser criticades, posant en dubte la seua estabilitat. Per això, es va generalitzar el tren posterior de quatre barres, fins llavors reservat a les motoritzacions més potents de la gamma. I si el Cupè va estirar tota la gamma cap amunt, el veritable catalitzador de les vendes de la família arribaria el 1996 amb el monovolum. Va agradar tant que la cadència de producció de 600 al dia es va quadruplicar fins a arribar a les 2.200 unitats.

tracking