SEGRE

Ford redefineix un Focus més connectat i electrificat

En el cas dels motors híbrids EcoBoost de 48 volts, introdueix per primera vegada una transmissió automàtica 
de 7 velocitats.

Ford redefineix un Focus més connectat i electrificat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renovar-se o morir. Davant d’aquesta tessitura, Ford ha posat a punt el Focus, dotant-lo de nou disseny, avançades tecnologies de connectivitat i un motor elèctric de baix consum. Amb això, la marca pretén que el conductor gaudeixi d’una experiència al volant més gratificant.

Hi contribueix la tecnologia de nova generació Sync 4, al permetre la navegació connectada al núvol i el control de veu connectat amb comprensió del llenguatge natural. Es basa en una nova pantalla central apaïsada de 13,2 polzades –la més gran del segment– amb una interfície intuïtiva amb múltiples funcions de conducció i confort.

A l’exterior, llueix un capó redissenyat, en el qual destaca una major altura del morro i l’emblema resituat. Els fars led són de sèrie en totes les variants i inclouen la funcionalitat dels llums antiboira integrats. D’altra banda, cada variant es beneficia de detalls de disseny únics, perceptibles a la graella superior i el tablier.

El Focus estrena també una opció de transmissió automàtica per als motors híbrids EcoBoost de 48 volts, que estalvien combustible i ofereixen fins a 155 CV. D’altra banda, el canvi automàtic Powershift de set velocitats fa que la conducció sigui menys exigent, la qual cosa s’agraeix en ciutat i quan hi ha trànsit, amb freqüents parades. I és més eficient, ja que consumeix uns 5,2 litres cada 100 km i emet uns 117 grams de CO2 per km.

Opcions gasolina i dièsel

El nou Focus també ofereix el motor de gasolina EcoBoost de 1.0 litres amb potències de 100 i 125 CV i una caixa de canvis de 6 velocitats. Per als conductors de més quilometratge, el dièsel Ecoblue de 1.5 litres està disponible amb 95 i 120 CV i consumeix només 4 litres cada 100 km.

A més, compta amb la tecnologia Drive Mode seleccionable, que permet escollir entre els modes de conducció Normal, Sport i Eco, que ajusten la resposta del pedal de l’accelerador, l’adreça electrònica i la caixa de canvis a cada escenari de conducció.

D’altra banda, debuta en el Focus l’assistent de punt cec, que monitora aquest angle mort del conductor a la recerca de vehicles que s’atansin per darrere, i pot aplicar el contravolant per advertir el conductor.

Una altra novetat en el Focus és el sistema d’informació d’angle mort amb cobertura de remolc, que permet al conductor introduir la longitud i amplada del remolc perquè el sistema es compensi automàticament. Dispositius com la informació de perill local, assistent d’aparcament actiu o Intersection Assist, entre d’altres, contribueixen a augmentar la confiança del conductor i reduir el seu estrès.

En paral·lel, Ford ha millorat l’espai de càrrega de 1.653 litres de la variant Wagon perquè sigui més pràctica, alhora que guanya una espaiosa i pràctica contraporta posterior.

Blind Spot Assist 3. Supervisa els angles morts del conductor per detectar els vehicles que s’aproximen per darrere i pot aplicar la contramarxa. El sistema escaneja els carrils adjacents a la recerca de vehicles a una distància de fins a 28 metres.

App FordPas. Permet accedir a serveis des d’un smartphone i utilitzar funcions com l’estat del vehicle i l’arrancada remota. El sistema Security Alert pot proporcionar més tranquil·litat usant els sensors per vigilar qualsevol intent d’intrusió.

tracking