SEGRE

Europa accelera l'arribada de l'hidrogen verd a l'automoció

Recentment, Europa ha presentat el seu pla per accelerar l'arribada de l'hidrògen i aquest pot tenir efectes en l'automoció.

Europa accelera l'arribada de l'hidrogen verd a l'automoció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El canvi climàtic pressiona i per evitar els seus efectes es preveuen diversos plans de transformació que condueixin a la descarbonització. En aquest sentit, la mobilitat elèctrica no és l’única protagonista. També adquireix rellevància l’ús de l’hidrogen. Recentment, Europa ha presentat el seu pla per accelerar la seua arribada i aquest pot tenir efectes en l’automoció.

Els fons europeus mobilitzaran 555 milions en ajuts per accelerar l’arribada de l’hidrogen a la mobilitat i a molts altres àmbits. La previsió en el panorama europeu és que l’hidrogen representi un terç del combustible utilitzat en transport terrestre i un 60 per cent en el transport marítim. Tecnologies com la pila de combustible guanyaran pes en els pròxims anys i hauran de conviure al seu torn amb el cotxe elèctric.

Recentment, en una jornada organitzada per l’Associació Espanyola de l’Hidrogen (AeH2) es va indicar que Espanya té els ingredients necessaris per ser una futura potència europea, ja que compta amb les infraestructures, el coneixement i els mitjans necessaris per assolir aquest objectiu.

tracking