SEGRE
Amplien la gamma DS 9 amb una versió híbrida endollable amb motor de gasolina de 200 CV, un d'elèctric de 110 CV i bateria de 15,6 kWh.

DS 9 E-Tense 250, potent i refinat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

DS continua la seua transició energètica equipant el DS 9 amb un nou motor híbrid endollable. Ara compta amb un motor de 200 CV Pure Tech, en conjunció amb un motor elèctric de 110 CV.

Gràcies a la nova bateria de 15,6 kW pot recórrer fins a 70 quilòmetres en cicle urbà o 61 en cicle combinat, amb unes emissions de 26 g/km. I és capaç d’assolir els 240 km/h, o 135 km/h si només utilitza l’energia elèctrica. Per carregar-lo de 0 a 100% requereix 2 hores i 23 minuts si s’utilitza el carregador de bord de 7,4 kW.

El model irromp en el mercat en dos versions, Perfomance Line+ i Rivoli+. La primera exhibeix una carrosseria amb insígnies cromades, calandra en negre brillant o llantes d’aliatge de 19”. A l’interior, els seients Alcantara negre/símil cuir submergeixen el conductor en un ambient refinat, en el qual destaquen les insercions de vidre en el comandament sota la pantalla central. Per la seua part, la variant Rivoli+ combina materials de qualitat amb motllures en forma de diamant i llueix tres interiors diferents, que transmeten luxe.

Fruit d’una contínua investigació, el confort acústic assoleix un nou nivell. Els vidres laterals laminats i acústics es fusionen amb una carrosseria soldada plegada que elimina les vibracions.

El DS 9 es beneficia de l’última tecnologia, com exemplifica la suspensió controlada DS Active Scan Suspensió. Amb el Drive Assist, el model permet al pilot treure tot el partit a una conducció semiautònoma de nivell 2. El sistema utilitza sensors per posicionar el vehicle amb precisió al carril que triï el conductor, actuant sobre la direcció.

A més, per garantir una conducció més segura, el DS Safety unifica set funcions principals, que afecten la visió nocturna, la vigilància d’angles morts, la frenada d’urgència automàtica o l’alerta activa del canvi de carril.

DS Drive Assist. Pot utilitzar-se fins als 180 km/h i controla la velocitat i trajectòria sota la supervisió del conductor. El cotxe arranca automàticament si s’atura menys de 3 segons. Si es para més temps, només cal pressionar un botó i arranca.

DS Active Scan. Una càmera ubicada a la part superior del parabrisa escaneja la calçada, mentre que 4 sensors i 3 acceleròmetres registren tots els moviments i transmeten la informació a un ordinador capaç d’actuar sobre cada roda.

tracking