SEGRE

Mazda CX-60 PHEV, l'híbrid endollable arriba a Europa

La suma d'un motor de gasolina i un altre d'elèctric li confereixen 327 CV, la qual cosa el converteix en el Mazda produït en sèrie més potent de la seua història.

Mazda CX-60 PHEV, l'híbrid endollable arriba a Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mazda introdueix la seua primera tecnologia híbrida endollable al mercat europeu de la mà del CX-60 e-Skyactiv PHEV. Un vehicle SUV que, segons la marca, està cridat a convertir-se en una nova referència perquè incorpora disseny, tecnologies avançades i motors d’última generació.

Exteriorment llueix un estil dinàmic i elegant que respon al disseny Kodo. D’altra banda, la rigidesa de la carrosseria ajuda que el conductor percebi la resposta del vehicle de forma immediata.

L’interior és inconfusiblement Mazda, amb picades d’ullet a l’estètica japonesa i materials com fusta d’auró, cuir napa, refinaments teixits nipons i detalls cromats.

Aquest refinament es trasllada al lloc de conducció, per tal d’atendre més que mai les necessitats del conductor. L’innovador sistema de personalització reconeix el conductor i ajusta automàticament l’entorn en funció de les seues característiques físiques i les seues preferències personals, com la posició del seient, retrovisors, pantalla Head up Display i fins i tot la configuració del sistema de so i la climatització.

El Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV és pioner en la gamma de models endollables que la marca introduirà a Europa. Combina un motor de gasolina de 2,5 l amb un motor elèctric de 129 kW, una bateria de 17,8 kWh i una transmissió automàtica de 8 velocitats totalment nova.

Amb això, aconsegueix una potència de 327 CV, de forma que es converteix en el Mazda més potent de la seua història. El seu consum és només d’1,5 litres cada 100 quilòmetres i és capaç d’accelerar de 0 a 100 km/h en 5,8 segons i emet només 33 g/km.

El motor elèctric ofereix una autonomia de 63 quilòmetres mentre el vehicle circuli a menys de 100 km/h. La bateria es carrega per complet des de buit en 2 hores i 20 minuts. La bateria d’alta tensió s’ha situat en una posició molt rebaixada dins de la carrosseria, amb la qual cosa el centre de gravetat és extremament baix. Això, unit a un sistema de tracció integral permanent, proporciona al model una gran maniobrabilitat.

El nou Mazda compta amb un important equipament de tecnologies de seguretat i-Activsense avançades, amb les quals espera obtenir la qualificació de 5 estrelles Ncap. Són nous el monitor de visió 360 graus que millora la visibilitat durant la circulació a baixa velocitat. Altres elements són l’assistent d’interseccions, la detecció de vianants posteriors, el manteniment en carril d’emergència o la funció d’ajuda al sortir de l’habitacle.

Estètica japonesa. Juga amb conceptes com el Kaichô, que és la barreja de diferents materials i textures per generar un punt d’irregularitat. També és present el Musubu o art de nuar i connectar, que es percep en el plafó del tablier.

Descarbonització. El llançament suposa un pas endavant cap al seu objectiu de descarbonitzar la gamma d’aquí al 2050. El Mazda MX-30 e-Skyactiv completarà el seu funcionament 100% elèctric amb un motor rotatiu amb què tindrà autonomia il·limitada.

tracking