SEGRE

Toyota bZ4X, conducció totterreny en un SUV elèctric

És la punta de llança d'una família, la bZ, amb què  Toyota fa un pas de gegant cap a l'objectiu de la neutralitat en carboni.

Toyota bZ4X, conducció totterreny en un SUV elèctric

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toyota dona a conèixer a Europa el nou bZ4X, un SUV 100% elèctric que aspira a ser una referència en els totcamins elèctrics.

És la punta de llança d’una família, la bZ, de models elèctrics de 0 emissions, amb què Toyota fa un pas de gegant cap a l’objectiu de la neutralitat en carboni recorrent a múltiples tecnologies. A la seua plataforma eTNGA, el bZ4X integra la bateria al xassís, de manera que defineix un bastidor ferm i un baix centre de gravetat, trets que contribueixen a la seua estabilitat.

El disseny exterior, net i elegant, reflecteix la seua doble condició de cotxe elèctric i totcamí, i estrena una nova forma frontal característica. A l’interior, la gran distància entre eixos confereix una gran amplitud a dins de l’habitacle, de cinc places.

Lluminós i obert, compta opcionalment amb un sostre amb panell solar, que es pot utilitzar tant amb el vehicle encès com apagat. El volum del maleter és també generós, ja que arriba als 452 litres amb els seients posteriors en posició d’ús.

El model està disponible en versions amb tracció davantera i total, que desenvolupen 204 i 218 CV respectivament. El rendiment totterreny, líder en la categoria, es basa en el sistema de tracció total X-Mode, que ofereix total seguretat sobre superfícies lliscants, com fang o neu.

D’altra banda, gaudeix d’una autonomia de fins a 516 quilòmetres en la versió de tracció davantera i fins a 470 en la de tracció total. La càrrega ràpida de la bateria en corrent continu de 150 KW permet recarregar fins un 80% en només trenta minuts, en condicions normals de temperatura.

El nou SUV de Toyota incorpora l’última versió del Toyota Assist, els sistemes de seguretat que eviten un accident o en mitiguen les conseqüències. Sobresurten dispositius com una càmera de més resolució, més amplitud i el doble d’abast o un radar amb un sensor més potent. D’altra banda, s’ha millorat el sistema de seguretat precol·lisió per detectar vehicles que circulen en sentit contrari i envaeixen el carril, suprimir l’acceleració a baixa velocitat i assistir en frenades d’emergència.

Surt al mercat amb dos nivells d’acabat: Advance i Style Plus. El primer inclou de sèrie un sistema multimèdia Toyota Smart Connect, tapisseria de tela i cuir, seients davanters amb calefacció o sensors d’aparcament, entre d’altres.

Direcció per cable. El bZ4X serà pioner a oferir el sistema de direcció per cable. Prescindeix de la connexió mecànica entre volant i les rodes de davant i ajusta l’angle dels pneumàtics amb precisió segons la intenció del conductor.

tracking