SEGRE
La marca introduirà per primera vegada a Europa aquest totterreny. Iniciarà la comercialització a finals del 2023, si bé seleccionarà els mercats.

Ford Bronco, el clàssic es posa al dia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ford aspira que el seu totterreny Bronco conquereixi les carreteres europees. La marca pretén introduir-lo al Vell Continent a finals de l’any que ve, malgrat que seleccionarà mercats.

Aquest model compta amb quatre portes i ofereix una capacitat a prova de qualsevol terreny millorada gràcies a utilitzar tecnologies intel·ligents. D’altra banda, compta amb un disseny inconfusible en el qual sobresurt una graella davantera d’ample complet, fars circulars o passos de roda cargolats, entre d’altres.

Disposa de capota rígida desmuntable amb revestiment acústic. El sostre se separa en quatre plafons amb bosses d’emmagatzemament, mentre que totes les portes es poden desmuntar al complet en poc més de vuit minuts.

A l’interior, el quadre d’instruments està inspirat en el Bronco clàssic, però el centre del tablier compta amb una gran pantalla de LCD a través de la qual es pot controlar navegació, telèfon, equip d’àudio o càmeres de visió.

El Bronco farà les delícies dels amants de la conducció 4x4 gràcies a components com la tracció a les quatre rodes, reductora i bloqueig de diferencial posterior de sèrie. A més, compta amb programes de conducció fora de la carretera que modifiquen la resposta a l’accelerador, transmissió i assistència de la direcció. I per si fos poc, afegeix la tecnologia Trail Control, un control de creuer off road que funciona a una velocitat màxima de 31 km/h.

El Bronco es pot configurar amb dos sistemes de 4x4, un de bàsic i un altre de més avançat. Amb aquest últim es pot activar un mode automàtic amb què canviar de tracció posterior a tracció integral. L’altura lliure a terra és la millor de la seua classe, amb 294 mil·límetres, així com una gran altura de pas de gual que arriba fins als 850 mil·límetres. Al fet de potenciar aquestes qualitats off road contribueixen nes rodes de 35 polzades.

Motors. De moment està disponible amb dos motors gasolina EcoBoost, de 2,3 litres i 270 CV, i 2.7 de 310 CV. Compta amb canvi manual de 7 relacions o automàtic de 10. En un futur hi haurà versions amb motor V8, així com un híbrid endollable.

Història. S’inspira en el Bronco històric que es va comercialitzar entre el 1966 i el 1996. Comptava amb una carrosseria de 2 portes, motors de 6 cilindres en línia, V8 i tracció integral i es va convertir en model de culte. El Ford Explorer va ocupar el seu lloc.

tracking