SEGRE

PUBLIREPORTATGE

"BBVA sempre ha cregut en els nostres projectes"

L’entitat dóna suport a Lubrilleida, una firma lleidatana que distribueix en exclusiva per Espanya i Portugal un gas refrigerant 100% ecològic, desenvolupat per Greenpeace, que no afecta a la salut, té cura de la capa d’ozó i un elevat potencial frigorífic.

"BBVA sempre ha cregut en els nostres projectes"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En l’impuls a l’economia de proximitat, BBVA ha donat suport a Lubrilleida. Ho explica el product manager i director comercial, Alejandro Ruiz.

Què és Lubrilleida?

R. És una empresa familiar que es dedica a la comercialització i distribució de productes destinats a l’automoció, l’agricultura i la industria, i que opera exclusivament des de Lleida. Fundada a Lleida el 1999, ha mantingut un creixement moderat però constant des dels seus inicis. Com tota empresa del sector, la crisi es va notar moltíssim però gràcies a uns fonaments sòlids i a una sèrie de reformes bàsiques, vam aconseguir sortir amb molta força i així fixar-nos uns objectius molt ambiciosos. Si tot va bé, a finals d’aquest any haurem multiplicat per 3 la xifra de negoci de l’any 2013.

Quins productes comercialitza? Aposta per la internacionalització?

Productes que venem n’hi ha molts i gairebé tots es comercialitzen a la província de Lleida, però disposem d’una gamma especial dedicada al fred i la climatització on els productes estrella son uns gasos refrigerants ecològics. Els distribuïm per tota Espanya i Portugal sota la marca comercial FREEZE+ i son els productes als quals els hi dediquem la major part dels esforços un cop comença la campanya.

Quina és la clau de l’èxit?

Més que parlar de la clau, haurem de parlar de les claus. Algunes venen donades pels recents canvis en el mercat, per exemple, la mentalització de la gent respecte a la preservació del medi ambient ha crescut moltíssim. Per altra banda, des del govern espanyol i la UE s’han imposat canvis en la normativa respecte a l’ús i la gestió de gasos altament contaminants amb intenció de provocar-ne l‘extinció en un curt termini. Després hi ha claus que òbviament ens hem guanyat a base d’esforç i perseverança. Ha estat difícil lluitar contra mentalitats antiquades, però poc a poc els hem portat cap a aquesta tendència respectuosa per la que treballem.

També creiem que ha estat un encert el haver-nos envoltat d’empreses amb una capacitat de distribució enorme, cosa que ens ha fet guanyar molts anys en distribució i ens ha evitat grans despeses d’infraestructura. Fa 10 anys que FREEZE+ es ven arreu de la Península i les illes. Al principi eren desconeguts, però avui dia pocs professionals no coneixen la marca, la majoria d’ells la consumeixen i la qualitat del producte fa que no tinguem competència directa. Assolir l’objectiu ens ha donat forces per incorporar un nou producte, que arribarà als centres associats a finals d’aquest mes.

El producte al que ha donat suport BBVA, quines característiques té?

Consisteix en un gas refrigerant únic al mercat espanyol i portuguès, 100% ecològic i amb una qualitat que no te res a veure amb que s’està acostumat. Quan dic únic, vull dir que Lubrilleida te la distribució en exclusiva per aquests mercats. FREEZE+ es un gas que no dura mes d’un any a l’atmosfera, no afecta la salut dels humans i els animals, i cuida la capa d’ozó, mentre que la resta de gasos que substituïm romanen un mínim de 130 anys, són verinosos i els causants del perjudici a la capa. Cal destacar que aquest és un gas desenvolupat i promogut per Greenpeace, això ens aporta una confiança i una garantia. La constat investigació ens permet afirmar que actualment distribuïm un gas amb una puresa del 99.9% i amb un potencial frigorífic molt difícil d’igualar.

Quin paper juga el finançament extern?

En sortir de la crisi, Lubrilleida SL ha viscut un creixement anòmal i desvirtuat, corrent el risc que es coneix com “morir d’èxit”. En moltes ocasions, nosaltres comprem producte i el paguem abans de rebre’l, en canvi els distribuïdors ens paguen en un mínim de 30 dies. Quan les compravendes que fas segueixen una tendència coherent, és relativament fàcil mantenir una salut financera. Però quan les teves vendes es disparen, és importantíssim contar amb el suport incondicional d’una entitat financera que s’asseguri de que la liquiditat no pari de fluir mai. BBVA ha estat el nostre banc des que la nostra aventura va començar, sempre han cregut en els nostres projectes i nosaltres hem intentat correspondre’ls amb la nostra fidelitat.

tracking