SEGRE

En els moments més difícils, BBVA ens ha fet costat

L’entitat ha contribuït a la creació i expansió d’Ilerimplant, una firma dedicada a la fabricació i comercialització d’implants dentals que aposta per la investigació per desenvolupar productes propis i està present en una trentena de països

En els moments més difícils, BBVA ens ha fet costat

En els moments més difícils, BBVA ens ha fet costat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot apostant per l’economia de proximitat, BBVA ha donat suport a Ilerimplant, dedicada a la fabricació i comercializació d’implants dentals. Ho explica el director gerent, Antonio Coso.

Presentem la vostra empresa. Què és Ilerimplant?

Les arrels estan en una empresa familiar, Tallers Coso, fundada el 1972 i dedicada a la mecanització de peces en sèrie. Posteriorment vam entrar en el sector de l’automoció i l’aeronàutica. A la dècada dels 90, ens vam veure obligats a fer un replantejament, per la forta competència del mercat asiàtic i vam decidir fer el salt al sector sanitari. El 2003 vam inaugurar l’actual seu i ens vam centrar en la fabricació de producte sanitari amb marcatge CE, per comercialitzar-ho arreu d’Europa. A principis d’enguany es va obtenir la certificació de l’FDA per poder vendre producte als EUA.

Heu traspassat fronteres.

Avui dia tenim 7 filials arreu del món, a Espanya, Portugal, França, Colòmbia, Equador, Xile, Perú i properament als EUA. A més, tenim distribuïdors en una trentena de països i exportem directament des d’aquí, a Lleida, sota la marca Global Medical Implants, GMI. Hem tingut un creixement sostingut i lent. Entrar en el sector sanitari no és fàcil, ho hem aconseguit per persistència, feina ben feta i qualitat del producte. El 2016 vam fabricar unes 50.000 unitats d’implants dentals, als quals cal afegir tots els complements i instrumentals. D’aquests, un 50% van al mercat nacional i l’altre 50% a l’exportació.

Quina és la clau de l’èxit?

La qualitat, el desenvolupament de productes propis i la recerca de mercats internacionals. A Lleida som únics, i a nivell de Península, potser som uns deu fabricants, dels quals un 60 o 70% operen a Catalunya. Som una empresa en contínua recerca. Col·laborem amb universitats del País Basc i el País Valencià per tal d’impulsar nous projectes. I hem obtingut algun ajut a nivell estatal per desenvolupar productes innovadors.

Si el desenvolupament tecnològic és la cara, la creu seria...

La manca de personal qualificat. Tenim un mercat polaritzat i ens cal personal tècnic, comandaments intermedis, que és el que dóna qualitat a l’empresa.

Quant als projectes...

Volem ampliar l’exportació, és el futur. El mercat nacional s’ha de respectar, però és el que és. Dins de la Península som els reis, però un cop creuem les fronteres, som insignificants. Hem de ser més modestos i coherents. Quan surts a fora t’adones que el món és molt, molt gran. A més, hem de complir regulacions molt estrictes, tot i que el fet de disposar dels certificats CE i FDA ja ens permet trucar a les portes de qualsevol país. Això, però, no vol dir que tinguis carta blanca, perquè has de treballar per aconseguir llicències i els permisos pertinents.

BBVA us ha donat suport en la creació i expansió del negoci. Com ho valoreu?

Treballem amb aquest banc des del 2003- 2004, quan va començar l’activitat a Ilerimplant. És en els moments complicats quan necessites l’entitat. En els dolços, el banc és un mer instrument, per gestionar cobraments i pagaments.

En els moments difícils, molt difícils, BBVA ens ha fet costat, va creure en el nostre projecte. Les entitats que no ens han donat confiança ja no existeixen per nosaltres. Amb BBVA ens sentim recolzats.

Com us ha ajudat BBVA a entrar en el mercat estranger?

BBVA és una entitat que té representació a diversos països, la qual cosa ens ha facilitat poder treballar-hi. Fet i fet, es tracta de mantenir una confiança mútua, que et dóna una tranquil·litat per poder operar. Les institucions ens volen persuadir que vendre fora és fàcil, quan de fet la competència es multiplica un 100 per cent. Si és seriós i competent, les portes es van obrint, però no és gens fàcil, és complicat però no és impossible

tracking