SEGRE

PUBLICITAT

"BBVA sempre dóna suport a projectes innovadors"

L’entitat ha prestat ajut i assessorament a Boldú Viticultors, un celler familiar de la localitat urgellenca de Verdú que pertany a la DO Costers del Segre i que elabora vins ecològics i aposta per l’enoturisme, organitzant activitats com visites, tastos o maridatges.

El celler, ubicat a la finca Ventallola, respon a un disseny que s'integra en el paisatge.

El celler, ubicat a la finca Ventallola, respon a un disseny que s'integra en el paisatge.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot impulsant l’economia de proximitat, BBVA ha donat suport a una empresa familiar, Boldú Viticultors, ubicada al bell mig de la comarca de l’Urgell. Ho explica el seu responsable, Joan Boldú.

Presentem la vostra empresa. Què és Boldú Viticultors?

Som un celler de vi ecològic nascut el 2015 a la localitat de Verdú. Amb aquest projecte hem volgut tancar el cercle, atès que la nostra família sempre ens hem dedicat a la pagesia i, concretament al conreu de la vinya. Ara ens fa molta il·lusió evolucionar cap a la producció dels nostres propis vins, amb el raïm de les nostres vinyes, de forma ecològica i de respecte a l’entorn. De fet, el mercat demana cada cop més vins ecològics, és una tendència a l’alça.

Estem inclosos a la Denominació d’Origen Costers del Segre, a la subzona de la Vall del Riucorb. Produint els vins Ventallola, unes 4.000 ampolles de blanc, elaborat al 100% amb la varietat garnatxa blanca, així com unes 7.000 ampolles de negre, fruit d’un cupatge de les varietats ull de llebre i cabernet sauvignon.

On comercialitzeu?

De moment ens hem limitat a Catalunya. Tenim un distribuïdor a Lleida i província i també comercialitzem per a Barcelona i Tarragona, en línia amb la nostra aposta per un creixement sostenible. Tot i això, no descartem expansionar-nos cap a la resta de l’Estat o mercats internacionals.

Al vostre parer, quina és la clau de l’èxit?

Ens agradaria fer una aposta seriosa per la qualitat, amb un creixement coherent amb les nostres possibilitats, sense deixar de banda les nostres arrels. I aconseguir una marca pròpia que ens faci singulars. Nosaltres, d’una banda, venem part de la nostra producció de raïm a tercers i una altra part la destinem a elaborar els nostres vins. Com evolucionarà i si al final reservem tot el raïm per a nosaltres, ens ho dirà el mercat. El que costa és vendre, el temps i el mercat ens diran on ens hem de posicionar. De moment estem molt contents, estem tenint força acceptació.

Hi ha algun projecte en cartera?

I tant! Estem a les portes de treure el nostre primer criança, ja que fins a l’actualitat hem elaborat dos vins joves.

Preteneu, però, anar més enllà de la simple venda de vins...

Aprofitant que Verdú és un referent turístic, hem dissenyat un celler que ens permet realitzar activitats en el marc de l’enoturisme, ja sigui visites guiades al celler, com tastos i degustacions de vins o propostes a l’aire lliure, tot traient profit a l’entorn i el paisatge, amb vistes al Prepirineu.

Mitjançant les xarxes socials, com Facebook, difonem les activitats. Aprofitem aquesta proximitat per convidar que vinguin a tastar els nostres vins. Cal, però, concertar la visita prèviament, ja que no està obert habitualment al públic.

BBVA us ha donat suport en la creació i expansió del vostre negoci. Com?

Nosaltres ens vam posar en contacte amb l’entitat, ja que considerem que sempre dóna suport als projectes empresarials innovadors. Els professionals ens han fet costat i assessorament en tot moment, des de l’inici del projecte fins a la seua consolidació. S’hi van implicar, ja no només a nivell econòmic sinó personal, vam rebre un  tracte molt humà. I això que no érem clients habituals. Estem molt satisfets i volem continuar amb ells per tirar endavant nous projectes.

tracking