SEGRE

BBVA ens ha donat suport a l'expansió des del primer moment

L’entitat ha contribuït al creixement de Niubó Maquinària Agrícola, que preveu ampliar les seues instal·lacions amb l’obertura cap a la primavera d’una nova factoria a Fraga, dedicada a la pintura, muntatge i prova d’equips i que funcionarà de forma automatitzada

BBVA ens ha donat suport a l'expansió des del primer moment

BBVA ens ha donat suport a l'expansió des del primer moment

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el seu suport a l’economia de proximitat, BBVA posa l’accent en un àmbit, l’agrícola, que és tot pes pesant a Ponent. En ell destaquen empreses com Niubó Maquinària Agrícola, dirigida per Jordi Serrate. Presentem la seua empresa.

Què és Niubó Maquinària Agrícola?

El punt de partida és una empresa, fundada pel meu pare, que es dedicava a la importació i distribució per tot Espanya de maquinària agrícola italiana. En un determinat moment, ens vam plantejar per què nosaltres no podíem fer aquí el que feien altres fora. De fet, fabricar no és fàcil, és summament difícil, però és una marca teua, que crees de zero.

A finals del 2007-2008 adquirim una petita firma a Juneda, amb tres treballadors, que facturava uns 180.000 euros l’any. El 2009 abandonàvem el negoci d’importació i ja ens concentren exclusivament en la fabricació. Fruit del creixement, l’any 2012 fem un canvi de local cap a una fàbrica de 3.000 m2 i 28 treballadors. Avui dia ja facturem uns 7 milions l’any. Treballem molt la indústria més propera. Hi ha molt poca cultura industrial, hem de canviar la mentalitat de ferrer a industrial.

On s’han especialitzat?

L’any passat vam fabricar unes 2.800 màquines, com ara adobadores, trituradores, desbrossadores, polvoritzadors, capçals compactes o capçals excavadores. Tot i que tenim diferents seccions, som molt potents en dos divisions: la viticultura i la forestal. Fet i fet, la nostra plantilla directa és d’unes 47 persones

Quin pes té l’exportació?

Ja és més del 60% del que fabriquem. Tenim presència tant a la Xina com a Sud-àfrica, Nova Zelanda, Austràlia, Llatinoamericà (Xile, Argentina, Colòmbia i Mèxic). S’ha accelerat tot, la gent valora que fas un producte que té bona relació qualitat-preu. A hores d’ara, la demanda s’ha doblat respecte a un any enrere.

Quins són el seus projectes més immediats?

Davant el nostre increment exponencial, ens van veure en la necessitat d’ampliar les nostres plantes de Juneda i Torregrossa, on sumen uns 6.000 m2 en total. Atès que no era possible, hem buscat nous terrenys i obrirem unes noves instal·lacions a Fraga d’uns 4.000 m2, però amb la possibilitat d’ampliar-los fins a 8.000 m2. Confiem que entrin en funcionament en primavera.

Mantenim, però, en funcionament les plantes de Torregrossa i Juneda per orientar-les cap als treballs més bruts, com la soldadura i tallat de ferro. Quant a Fraga, ens centrarem en les operacions de pintura, muntatge, proves d’equips i expedició, tot molt automatitzat, en consonància amb el concepte d’indústria 4.0.

Una nova concepció....

La filosofia és la de just-in-time. Invertim molt en R+D+I i participem en les fires més importants del ram, com les de França, Alemanya i Itàlia. De fet, els visitants se sorprenen: “Això es fabrica a Espanya?”

Algun altre projecte?

Incidint en la robotització, volem implantar en un termini de dos o tres anys dos o tres robots de soldadura. Cada cop el mercat és més exigent pel que fa a la qualitat del producte. El repte és ser l’empresa més gran de maquinària agrícola d’Espanya en fabricació. Si només parlem de fabricació, estem entre les deu primeres.

Al vostre parer, quina és la clau de l’èxit?

És la passió. Si tens il·lusió i força, tires endavant. Has de tenir ganes de fer alguna cosa que serveixi. I com que l’agricultura és crucial, les perspectives són bones.

BBVA us ha donat suport en l’expansió del negoci. Com ho valoreu?

L’entitat s’ha portat molt bé, la gestió ha estat extremadament ràpida. Des del primer moment en han donat suport, tenint en compte que era una operació d’una gran envergadura. Han vist que som una empresa seriosa i s’han bolcat al 100%. Tenim un total suport financer.

tracking