SEGRE

La clau de Serveis Agroindustrials JJ, treball i més treball

BBVA ha prestat ajut financer a la firma lleidatana, una empresa familiar dedicada al transport de mercaderies
a nivell nacional i internacional que té la seu a Torrefarrera i opera fonamentalment arreu de Catalunya i Aragó

Vint camions permeten atendre les necessitats  dels clients

Vint camions permeten atendre les necessitats dels clients

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Catalunya, el sector del transport de mercaderies té un pes econòmic considerable. El 2017 es van bellugar per carretera 256,04 milions de tones, un 5,7% més que l’any anterior, apunta l’enquesta permanent de Foment. Es tracta, doncs, d’un sector amb alt valor estratègic, al qual BBVA dóna suport en la seua aposta per l’economia de proximitat. Un exemple és Serveis Agroindustrials JJ SL, una firma amb seu a Torrefarrera. El director, Pere Jaimejuan, desvela les claus d’aquest suport.

Presentem la vostra empresa. Què és Serveis Agroindustrials JJ?

Som una empresa familiar, constituïda el 1995, on ja s’ha incorporat la segona generació. Provenim del món de l’agricultura, però hem anat evolucionat cap a altres sectors. Inicialment vam treballar amb tractors, i posteriorment ens vam passar als camions. Avui dia ja  ens dediquem al 100% al transport de serveis, a nivell nacional i internacional. Fonamentalment ens centrem en el transport de compost així com residus de depuradores. Per això disposem d’una flota de 20 camions i uns 28 professionals. Operem sobretot per Catalunya i Aragó. El volum de mercaderies que movem és difícil de calcular, ja que atès que fem rutes curtes, de 150 o 200 quilòmetres, en un mateix dia podem fer dos o tres càrregues, practicant més rotació. El nostre lema és “compra a casa i ven a casa si vols fer casa”.

Quina és la clau del vostre èxit?

Treball, treball i més treball.  La nostra filosofia és treballar per tal d’oferir el servei al millor possible, adaptant-nos a les exigències dels nostres clients. De fet, estem a disposició dels clients les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Això vol dir que, tot i que la seu tanca el cap de setmana, si un client ens necessita un dissabte, anem a treballar. Considero que si vols que un client et sigui fidel, també tu has de ser-li fidel. Si fas un bon servei i treballes amb una bona empresa i aquesta creix, tu has de contribuir a aquest creixement.

Quant a projectes...

Nosaltres apostem per anar pas a pas, no correm mai, no tenim un projecte gaire ambiciós. El nostre projecte és no aturar-nos. No es tracta de disposar de 100 camions, sinó que si en necessitem dos per assumir més feina, doncs n’adquirirem dos. Alguns anys per efectes de la crisi hem hagut d’alentir el ritme de creixement.

Es percep la revifalla del sector del transport?

La crisi ha provocat que un gran nombre d’empreses del sector s’hagi quedat pel camí. S’ha produït una neteja considerable, ja que la caiguda de la construcció ha arrossegat d’altres sectors com el transport. La revifalla és molt lenta, jo crec que s’ha d’anar amb molta cura, perquè fer volar coloms no costa gaire. Nosaltres som més aviat dels que vivim dia a dia.

BBVA us ha donat suport en l’expansió del negoci. En què ha consistit?

Des de fa trenta anys tenim vincles amb l’entitat i fins a la data, en tot el que hem necessitat, el banc ens ha donat suport. Les empreses i els bancs tenim una necessitat mútua per moure negoci, ja que nosaltres requerim el seu suport i a ells els cal que contractem els seus serveis.

Sense el finançament exterior, hauria possible tirar endavant el vostre negoci?

Tal com funciona tot, l’empresa està obligada a buscar finançament fora. No hi ha gaire gent que disposi del capital de milions necessari. Per exemple, en el nostre cas hem optat per la fórmula del leasing. Finances l’adquisició del vehicle en un termini de quatre o cinc anys, tu pagues cada mes com si fessis una hipoteca, i mentrestant el camió et va generant un rendiment.

tracking