SEGRE

Baby Planner planifica l'economia quan arriba un nadó

BBVA llança una funcionalitat que aporta informació útil sobre la despesa mensual bàsica, el preu orientatiu dels articles o l’impacte que tindria reduir la jornada o l’excedència laboral en el pressupost familiar, i suposa un pas més en la relació digital amb el client

Raquel Domínguez, ambaixadora digital de BBVA a Lleida.

Raquel Domínguez, ambaixadora digital de BBVA a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El naixement d’un nadó impacta, i força, en el pressupost familiar. Hom calcula que aquelles famílies que tenen un nen de fins a 3 anys gasten un 10% més que les que no el tenen. Per tal de planificar-ho econòmicament, BBVA presenta Baby Planner, amb uns trets que explica l’ambaixadora digital de BBVA a Lleida, Raquel Domínguez Fuente.

En què consisteix Baby Planner? És una funcionalitat pionera en el sector bancari? 

Totalment, la trobem fàcilment  a l’entrar a l’app de BBVA, o bé dintre de la web, inclús per a no clients. És una eina molt atractiva, que aporta molta informació útil per planificar l’abans i el després del naixement d’ un fill –o dos en el meu cas–. Permet a les famílies conèixer quin serà l’impacte econòmic i planificar la seva economia davant de l’arribada d’un nadó.

Ofereix dades tant sobre el preu orientatiu d’articles propis de puericultura, com càlculs sobre la despesa mensual bàsica des de l’alimentació, a la roba i complements o la guarderia. També informa dels efectes de les opcions de conciliació en cas de voler-se acollir en alguna. Alhora és molt útil la informació que ofereix sobre la declaració de renda i les deduccions fiscals aplicables en cada cas. És tota una novetat que inclou informacions no només de caire financer –ben necessari però–, sinó també personal i familiar.

Per què l’entitat ha decidit desenvolupar-la?

Avui dia el creixement digital és innegable i BBVA és capdavanter amb una app reconeguda com la millor del món, i això és perquè incorpora trets diferenciadors destacats, tal com podien ser el BBVA Valora, que aporta informació molt detallada sobre immobles en els quals puguem estar interessats, o el BBVA Economy, que permet als clients avaluar la seva salut financera i prendre decisions a partir de recomanacions personalitzades. Baby Planner és un pas més, donat amb la mateixa filosofia d’acompanyar el client, anant més enllà d’un servei financer tradicional.

Quins avantatges aporta?

Dades molt clares i personalitzades sobre tres escenaris: estic pensant a tenir un fill, estic esperant un fill i ja tinc un fill. El banc vol proporcionar les dades necessàries per prendre les decisions més importants de les nostres vides, amb Baby Planner, tens tota la informació de com impacta en la teva economia l’arribada d’un nadó, un moment crucial i amb conseqüències econòmiques que cal conèixer.

Per tal de posar-la a punt, l’entitat ha treballat amb un grup d’usuaris potencials. Els seus suggeriments, com han estat recollits?

Efectivament, s’ha treballat amb usuaris potencials durant un any i han pogut abordar les seves necessitats i expressar les seves opinions sobre l’experiència d’utilitzar Baby Planner. Gràcies a ells, s’ha assolit aquest objectiu, s’han resolt les seves inquietuds, oferint orientació personalitzada adaptada a cada cas particular.

L’eina té present la conciliació familiar. De quina manera?

Sí, durant l’embaràs i durant la baixa hi ha qui no pensa en la conciliació. Doncs aquí tenim un gran ajut. Aquesta nova eina permet conèixer l’impacte que tindria a la nostra economia una reducció de jornada o una excedència laboral. Tenint en compte els ingressos i despeses de cadascú, l’eina calcula les opcions de conciliació familiar i ofereix una imatge clara de com serà la nova situació econòmica. En el cas de clients de BBVA, s’utilitzen les seves dades que ja coneix l’entitat, però es podrien editar i ajustar si convé.

En el cas de Lleida, quina ha estat la resposta per part dels clients? Què valoren?

Lleida no es queda enrere, aquí també augmenta significativament l’ús de canals digitals, no només quant a vendes digitals que confirmen tendència, sinó també per relacionar-nos amb el banc. I a més les app que incorporen funcionalitats diverses i útils com aquesta enganxen i cada cop és més gran l’ús que se’n fa.

Com contribueix aquest nou producte a l’aposta de BBVA per a la digitalització?

BBVA avança ràpid en l’estratègia de transformació digital, en unió a uns sòlids resultats financers. Els clients que interactuen amb el banc mitjançant l’app o el web augmenten molt ràpidament, espectacularment, a través del mòbil. Més de la meitat de clients ja es relacionen amb el banc a través de canals digitals.

Baby Planner és doncs un pas més en aquesta relació digital amb el client en què BBVA busca oferir al client el màxim d’informació per facilitar-li prendre les millors decisions que tenen conseqüències en la seva economia en diferents àmbits de la vida.

D’aquesta manera el client disposa de més informació i una millor experiència, amb les seves dades i amb els seus diners. nomia en diferents àmbits de la vida.

tracking