SEGRE

“El suport financer ens ha permès passar de petita a mitjana empresa”

BBVA ha contribuït a la compra i ampliació de les instal·lacions de la firma Ilerda Serveis, un fet que l’ha ajudat a consolidar el
lideratge a Lleida i Tarragona en el sector de la distribució de productes de neteja i higiene professional

Marc Ceron, conseller delegat

Ilerda Serveis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En l’impuls a l’economia de proximitat, BBVA ha donat suport a Ilerda Serveis, líder en el sector de la distribució de productes de neteja i higiene professional. Les claus d’aquest suport les desvetlla el conseller delegat de l’empresa lleidatana, Marc Cerón.

Presentem la vostra empresa. Què és Ilerda Serveis?

Ilerda Serveis SA és una empresa familiar de segona generació que aquest 2018 fa trenta anys. És proveïdora de productes de neteja professional i distribueix productes químics, cel·luloses, estris de neteja, maquinària… a clients com geriàtrics, empreses de neteja, hostaleria, bugaderies, industries alimentàries… És líder al seu sector amb una facturació que no arriba als 4 milions d’euros i un equip humà format per unes 23 persones.

El vostre mercat és preferentment nacional o us orienteu més cap a l’exportació?

El mercat amb què treballa l’empresa radica a Lleida, Tarragona i Osca. Nacionalment som membres del Grupo Dino i internacionalment ho som de Dhys Group, que són dos grups que concentren distribuïdors de productes de neteja professional similars a Ilerda Serveis, repartits per Espanya i Europa respectivament.

Al vostre parer, quina és la clau de l’èxit de la vostra empresa?

Ilerda Serveis ha aconseguit fidelitzar el client al proporcionar-li els millors productes del mercat a un preu competitiu, afegint un servei immillorable en el seu sector. Des del 2005 fins avui dia, l’empresa ha passat de 1.400.000 euros de facturació als 3.750.000 de tancament del 2017, sobretot per tres motius. D’una banda, la potenciació de la marca blanca durant la crisi. De l’altra, l’expansió cap a Tarragona. I finalment, la creació d’una línia de productes dirigits a la indústria agroalimentària, la principal que tenim a Lleida, i que l’empresa mai no havia actuat per captar-los com a clients.

Quant als projectes, en teniu algun de concretat a curt o mitjà termini?

A curt termini tenim una sèrie de projectes orientats a poder assolir els cinc milions de facturació per al 2020. Els principals son la implantació d’una àrea client al web www.ilerdaserveis.com; l’obtenció de la ISO 14.000 de Medi Ambient; la consolidació del creixement al mercat tarragoní i, per acabar, l’ampliació de la cartera de productes dirigits a la indústria alimentària.

BBVA us ha donat suport en l’expansió del negoci. En què ha consistit?

BBVA ha estat la clau en el creixement d’Ilerda Serveis durant els darrers quinze anys. El suport que vam tenir amb la compra de les actuals instal·lacions de l’empresa el 2005 al polígon Camí dels Frares de Lleida va ajudar-nos a poder convertir-nos de petita a mitjana empresa. I el passat 2016, amb l’ampliació de la nau contigua, ha col·laborat a consolidar el lideratge que té l’empresa arreu de Lleida i Tarragona.

A més de tot això, el fet de poder tenir suport en operacions financeres com rèntings de vehicles, de material informàtic… ens ha ajudat a poder repartir les despeses d’una manera més lineal i coherent, trets que són comuns en totes les empreses de distribució similars a Ilerda Serveis.

Quin paper té el finançament extern? Sense aquest, hauria estat possible tirar endavant el vostre projecte?

En el nostre cas, essent una empresa 100% familiar i en creixement continu, ha ajudat en gran part a no haver de dependre d’estalvis i béns familiars. Davant d’un cas de relleu generacional com el nostre, en un context de crisi complicat com el que hem viscut els darrers anys i en una empresa en contínua expansió i inversió, sense el suport incondicional com el que ens ha proporcionat BBVA no hauríem pogut arribar a les metes a les quals hem arribat actualment. Ha estat per a nosaltres un gran soci estratègic!

tracking