SEGRE

Som fabricants de solucions que s'adapten a l'empresa

BBVA ha finançat les noves instal·lacions d’Alter Software, una firma lleidatana dedicada al disseny i desenvolupament de software que opera en el sector financer i el sector agrícola i que ha accedit a mercats com Portugal, Marroc i Luxemburg

Anna Vilaltella

Som fabricants de solucions que s'adapten a l'empresa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tecnologia informàtica és clau en el dia a dia de les empreses. A dissenyar i implantar programes de gestió es dedica Alter Software, una companyia a la qual BBVA ha prestat suport financer, tal com explica la fundadora, Anna Vilaltella.

Presentem la vostra empresa. Què és Alter Software?

Com a empresa va néixer el 2002, de la mà d’un grup amb llarga experiència en tecnologies de la informació. Es va apostar per desenvolupar software en entorn Web (Java, HTML, Java Script), molt potent a nivell de comunicacions per aplicacions de gestió de l’empresa.

El que ens identifica és que som fabricants de software. Operem en dos sectors ben diferenciats. Un, financer, que inclou tot el que té a veure amb el mercat de valors. I l’altre, el sector agrari, on hem desenvolupat una solució ERP que abraça tota la cadena, des de la gestió d’una finca agrícola fins a la comercialització a la botiga, passant per l’emmagatzematge, elaboració i expedició.

Quant a l’equip humà...

Integren la plantilla uns 40 tècnics. No és una plantilla gaire gran, ja que ens costa molt formar-los. Com que estem molt focalitzats a dissenyar producte, la integren enginyers informàtics. A més, disposem d’un departament d’implantació i d’un de desenvolupament de negoci, que duu la gestió tècnica dels projectes.

El vostre mercat és preferentment nacional?

Sí, però a través dels nostres clients accedim a altres mercats. Per exemple, una gran institució financera ens ha portat a Portugal i Luxemburg. Al Marroc hem informatitzat empreses molt grans. Treballem en dos sectors productius molt regulats arreu del món, en matèria d’auditoria de la qualitat. Per això tant funciona aquí com en altres llocs.

Donem servei a més de 70 clients directament i a més de 200 a través de plataformes que gestionem amb l’operador dels mercats de valors BME. De fet, hem informatitzat les companyies més grans i més punteres de Lleida. Operem en empreses molt grans que tenen un sistema molt integrat, que han d’afrontar un procés de reorganització i necessiten un ajut. De fet, no som gaire actius comercialment, ens vénen a buscar.

A parer vostre, quina és la clau del vostre èxit?

Nosaltres fabriquem i implantem programes, tant si es tracta d’una empresa que factura milions d’euros, com si és una firma petita. Som capaços de crear un producte molt parametritzable. Altres firmes solen ser molt estrictes, de forma que l’empresa s’ha d’adaptar al producte. Som molt flexibles, i ideem un producte molt personalitzat, que s’adapta a l’empresa.

Recentment heu obert noves oficines a Lleida...

Sí, ens hem instal·lat des de fa un mes. I acabem d’obrir oficina a Madrid, on volem potenciar tot l’apartat de formació i consultoria. De fet, ho tenim molt focalitzat. Des de Lleida arribem fàcilment a Barcelona, i des de Madrid, a la resta de l’Estat. D’altra banda, tenim una oficina molt petita a Alacant, des d’on abastim la zona agrícola del sud d’Espanya.

Ens agrada estar molta a prop de l’empresa, per això no tenim gaire vocació internacional. Has de comprovar el funcionament de les que instal·les, sobretot en els primers temps en què s’implanta el software. Potser després no cal que vagis a veure’ls en anys.

Quant als projectes, què es pot destacar?

Actualment estem implantant solucions del nostre software, BIAICC a la gestora d’institucions d’inversió col·lectiva d’una de les tres primeres entitats del mercat espanyol. D’altra banda, ens han adjudicat el projecte d’automatització del reporting normatiu d’una altra entitat financera també puntera.

BBVA us ha donat suport en l’expansió del vostre negoci. En què ha consistit?

Ens ha ajudat a finançar les noves oficines de 600 metres quadrats ubicades al costat de la UdL, que són el nou centre operatiu. El millor de tot és poder fer la inversió ben feta. Si no tens un finançament al costat, ho tens veritablement complicat per poder fer-ho bé.

Quin paper hi juga el finançament extern?

Nosaltres sempre hem procurat que l’endeutament no superi la capacitat per generar recursos en un any. Tot i això, és imprescindible poder disposar de fonts de finançament extern que accelerin el nostre creixement i a la vegada ens permetin aprofitar les oportunitats que ens brinda el mercat.

De fet, és política nostra finançar-ho a termini, per garantir que el creixement no patirà per manca de capital circulant. Per exemple, si adquireixes un servidor nou ho pots finançar en uns pocs anys amb la fórmula del rènting. Si ho pots finançar sense problemes, generarà que la inversió la facis amb més ganes.

Agrari. Un producte ERP ho gestiona tot des del camp fins a la botiga

tracking