SEGRE

A BBVA tenim com a màxima que com més saps, millor decideixes

Enric Miró, tècnic de transformació digital de BBVA.

A BBVA tenim com a màxima que com més saps, millor decideixesBBVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

- BBVA ha llançat l’app Valora View, amb quin objectiu?

BBVA Valora View és la primera app del sector bancari europeu que permet a l’usuari la cerca d’habitatges per comprar o llogar a través de la realitat augmentada. El que BBVA ofereix amb l’aplicació és proporcionar a l’usuari preus recomanats, tant de compra com de lloguer, utilitzant el big data.

- Quin paper té la realitat augmentada en el funcionament?

És una de les tecnologies que s’utilitzen en l’aplicació, a més del big data i el geoposicionament.

El seu ús és molt senzill. Amb Valora View, qualsevol usuari dels sistemes operatius iOS o Android pot apuntar amb la càmera del seu telèfon mòbil a un edifici concret i, a través de la realitat augmentada l’aplicació l’informa si en aquest entorn hi ha algun habitatge en venda o lloguer al portal web Idealista. A més, Valora View aporta informació útil de l’immoble i característiques detallades del barri en el qual es troba l’habitatge, per conèixer els tipus d’immoble existents, així com els que hi ha disponibles a la zona i les valoracions estimades.

- L’app indica també les zones més cares o les més assequibles d’un indret determinat. Com ho fa?

Els usuaris de Valora View disposen d’un mapa intel·ligent, des del qual també s’accedeix als habitatges disponibles. Una de les principals característiques és que aquest mapa incorpora un indicador de calor, que assenyala a l’usuari les zones més cares i les més assequibles d’una zona determinada. En funció de com amplies o redueixes l’àrea geogràfica visualitzada, el mapa de calor es mou i s’adapta als habitatges que ens mostra.

- L’aplicació va més enllà i també proporciona informació sobre les possibilitats de l’usuari per comprar l’habitatge. Quina informació ofereix?

Un dels grans avantatges de Valora View és que permet al client simular com seria la seva hipoteca per a un immoble determinat i, si ho desitja, sol·licitar-la des de la mateixa aplicació. L’eina acompanya l’usuari en totes les fases de cerca, perquè la persona que vulgui adquirir un habitatge pugui fer-ho basant-se en informació real.

- Quina resposta ha obtingut BBVA amb la posada en marxa de Valora View?

El llançament de Valora View ha tingut una molt bon acolliment. BBVA Valora, per exemple, pionera al mercat espanyol de l’ús de big data per al mercat immobiliari, acumula més de 2,5 milions de cerques de clients i no clients de l’entitat financera. Més de 730.000 persones han fet una simulació de com seria la seva hipoteca per a un immoble determinat.

Una dada interessant és que gairebé un 40 per cent dels clients que acaben sol·licitant un préstec hipotecari han interactuat prèviament amb BBVA Valora.

- Per què l’oferiu també a no clients de l’entitat?

Els usuaris, tant clients com no clients de BBVA, avui dia ja no cerquen tan sols productes, sinó que busquen solucions que van més enllà. És a dir, demanen un acompanyament en tot el procés, especialment en aquells moments que tenen més impacte en la seva vida.

Com afirma el propòsit del banc, tenim la voluntat de posar a l’abast de tothom les oportunitats de la nova era, tal com són aquestes noves eines de cerca, que inclouen, fins i tot, la possibilitat de realitzar una simulació hipotecària.

- Per què és tan important l’ús del ‘big data’ en les aplicacions i serveis que ofereix BBVA?

A BBVA tenim la màxima que “Com més saps, millor decideixes”. Per això intentem posar el màxim d’informació possible a l’abast dels nostres clients per ajudar-los a prendre les millors decisions i el big data és un gran aliat en aquest procés.

tracking