SEGRE

L'app BBVA Valora View supera les 100.000 descàrregues

Es tracta de la primera aplicació bancària que permet la cerca d’habitatge a través de realitat augmentada. Amb ella, qualsevol interessat, pot conèixer al moment la disponibilitat de venda o lloguer dels immobles que escaneja amb la camèra de l’smartphone.

Arreu d'Espanya el nombre de cerques a BBVA Valora ja supera els 3 milions.

L'app BBVA Valora View supera les 100.000 descàrregues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La manera de cercar casa o pis ha canviat molt amb el pas dels anys. Lluny han quedat les interminables estones passejant per la ciutat buscant habitatges o comparant residències a múltiples pàgines web. Les noves tecnologies han permès la creació de l’app BBVA Valora View, la primera aplicació bancaria que utilitza la realitat augmentada per a buscar pis.

Amb ella, qualsevol interessat, sigui o no client de l’entitat bancària, pot conèixer al moment la disponibilitat de venda o de lloguer de l’habitatge que l’interessa. Ara, tothom que vulgui i que disposi d’un smartphone, ja sigui iOS o Android, pot aconseguir informació escanejant en directe l’immoble que més li agrada.

Es tracta d’una eina pionera al mercat espanyol, ja que és la primera que fa ús de les noves tecnologies i les aprofita per oferir preus recomanats de compra i lloguer.

Des de BBVA Valora View, es mostren tots els habitatges donats d’alta al portal d’habitatges Idealista. En l’aplicació, s’hi presenten els detalls dels immobles, per exemple, es poden veure fotografies, guardar els pisos o cases més interessants a favorits o afegir notes.

De fet, fins i tot es pot arribar a conèixer el valor del metre quadrat en una determinada zona, fet que ajuda l’usuari a ponderar si pagarà o no un preu adequat per l’habitatge que l’interessa.

Així mateix, l’eina també calcula els diferents costos i inversions necessaris per comprar o llogar i, en cas de dubte ofereix informació a l’usuari sobre quina de les dues opcions és més recomanable en cada supòsit.

Un dels seus grans avantatges, també, és que permet al client fer una simulació sobre com seria la seva hipoteca per a un habitatge determinat. Així, l’usuari té l’oportunitat de dur a terme tot el procés amb informació real.

L’aplicació també implementa funcionalitats com un mapa intel·ligent. En ell es poden comprovar les zones que s’ajusten al pressupost plantejat i segmentar els habitatges per espais. Si l’usuari vol, també pot arribar a disposar d’informació del barri en qüestió per saber quants immobles hi ha a la zona, els seus preus, el nombre de cases i pisos a una àrea determinada respecte del total, l’evolució dels preus estimats de venda per metre quadrat o bé el tipus d’immobles.

Una de les altres opcions que permet l’aplicació és l’indicador de calor que marca les zones més assequibles.

Amb aquesta eina, a mesura que s’amplia o es redueix l’àrea, el mapa de calor es mou adaptant-se als habitatges que mostra.

Des del seu llançament a finals de maig d’aquest mateix any, més de 100.000 usuaris han utilitzat Valora View. Pel que fa al nombre de cerques, se n’han realitzat més de 275.000, fet que s’ha traduït en un augment de l’activitat també a BBVA Valora, l’aplicació de referència per buscar vivenda a Espanya.

De fet, a l’estat espanyol el nombre de cerques ja supera els 3 milions des del seu llançament, fa gairebé dos anys, amb una mitjana de 150.000 cerques mensuals.

Resulta interessant destacar que tres de cada quatre cerques realitzades en l’últim mes, tant per part de clients com de no clients de l’entitat financera, s’han dut a terme mitjançant smartphones. Representa una xifra encara més gran si es fa referència a les simulacions d’hipoteques, ja que el 93% s’han fet a través de dispositius mòbils.

A més a més, en els pròxims mesos es preveu que l’aplicació segueixi evolucionant i presenti noves funcionalitats.

Es tracta d’una nova manera d’utilitzar el big data i les noves tecnologies per tal de simplificar la vida de les persones.

En aquest cas, BBVA Valora View aconsegueix optimitzar la cerca d’un pis o d’una casa i que aquesta es converteixi en una tasca menys feixuga.

tracking