SEGRE

La tecnologia permet fer un producte personalitzat

La firma de mecànica industrial Talleres Sandoval - Martínez inverteix 1,5 milions en maquinària làser, amb el suport de BBVA

La firma intenta cobrir les necessitats de les empreses que l'envolten.

La tecnologia permet fer un producte personalitzat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En la seua aposta per l’economia de proximitat, BBVA ha donat suport financer a Talleres Sandoval Martínez. Es tracta d’una empresa d’El Pla d’Urgell, ubicada a Mollerussa.

Des dels seus inicis ha estat estretament vinculada al territori on s’inscriu, com explica el gerent, José Sandoval.

Presentem la vostra empresa. Què és Talleres Sandoval Martínez?

L’any 1985, José Sandoval i Antonio Martínez, fundadors i socis de l’empresa, vam decidir donar forma al nostre projecte, Talleres Sandoval Martínez SL., un taller de mecànica industrial i caldereria especialitzat en el disseny i construcció de maquinària industrial.

Les nostres actuacions es centren en sectors variats, com l’agroalimentari, energies renovables, prefabricats de formigó, indústria paperera, depuradores i manteniment industrial. En definitiva, intentem cobrir les necessitats de les empreses que ens envolten.

Heu anat diversificat amb els anys, però....

Amb el pas del temps, i amb l’objectiu de créixer dins del nostre sector, vam decidir obrir paral·lelament una divisió de maquinària làser.

Aquesta aposta ens ha permès, fins a dia d’avui, ser capaços de dissenyar, produir i fabricar els nostres components així com a la vegada abastir la demanda de les necessitats d’altres empreses de la nostra comarca, i en alguns casos, del territori nacional.

La nostra matèria primera és la xapa. A dia d’avui, amb tots els mitjans dels quals disposem al taller, podem arribar a transformar una mitjana de 20 tones diàries. De fet, podríem dir que aquell projecte inicial de taller de 150 metres quadrats s’ha convertit en una petita indústria de 6.000.

Gràcies a les últimes inversions que s’han dut a terme aquest darrer any, esperem augmentar la nostra facturació fins un 15% més que l’any passat.

La diversificació ens ha permès créixer però la nostra activitat principal continua sent la mecànica industrial i caldereria.

El vostre mercat és nacional o internacional?

Centrem l’activitat en les grans empreses de Mollerussa i comarques, amb alguna intervenció puntual a nivell nacional.

Opereu per internet?

No ja que el nostre producte es professional i personalitzat i requereix ser estudiat entre el client i el nostre departament tècnic.

Innovacions com el làser han estat clau en el creixement de l’empresa...

Gràcies a la tecnologia làser podem produir d’una manera més ràpida i fiable components per la fabricació d’elements mecànics i de caldereria des d’una sola unitat fins a grans sèries. D’altra banda, la mateixa tecnologia ens permet personalitzar i ajustar el producte a la demanda del client, segons quins siguin els seus requeriments.

Al vostre parer, quina és la clau del vostre l’èxit?

L’evolució de la nostra empresa i les inversions que hi hem dut a terme ens han permès conèixer i treballar amb sectors molt diversos.

Aquest fet ens ha portat, durant aquests anys de crisi, no només a mantenir la nostra plantilla habitual, sinó d’incrementar-la fins a 40 treballadors actuals. D’altra banda, cal destacar que les noves tecnologies requereixen personal amb un grau de preparació pel que fa a informàtica i electrònica, ja que les màquines funcionen amb aquests controls.

BBVA us ha donat suport en l’expansió del negoci. Com ho ha fet?

Quan ens referim a la tecnologia làser, parlem d’una maquinària amb un cost molt elevat. Gràcies al finançament de BBVA hem pogut dur a terme una inversió d’un valor aproximat d’ 1’5 milions d’euros, destinada a la incorporació d’una tercera màquina de tall làser amb una capacitat de tall de 25mm a 40mm de gruix segons el material i una plegadora de 320 tones.

Aquestes noves adquisicions han requerit l’ampliació del subministrament elèctric.

Sense el finançament extern, creieu que hagués estat possible la materialització del vostre projecte?

L’entitat bancària BBVA sempre ha estat oberta a propostes de finançament davant les nostres possibles inversions, donant suport a les nostres iniciatives i elaborant plans d’amortització adequats a les necessitats de l’empresa.

tracking