SEGRE

Finançament, palanca per abordar més projectes

BBVA ha prestat suport financer a l’empresa lleidatana Imartec Energia, una firma de serveis energètics centrada en l’àmbit de la biomassa que ofereix solucions integrals claus en mà a sectors com l’agroramader, industrial i de serveis

Un dels projectes més emblemàtics es va implantar en una fàbrica de pinso.

Finançament, palanca per abordar més projectesImartec

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En l’aposta per l’economia de proximitat, BBVA dóna impuls a firmes vinculades al món de les energies renovables. Unes energies netes i eficients que guanyen pes en sectors com l’agroalimentari, un pal de paller de l’economia lleidatana. Una d’aquestes firmes és Imartec Energia, que opera fonamentalment en l’àmbit de la biomassa, tal com explica el soci fundador, Isidre Alférez.

Presentem la vostra empresa. Què és Imartec Energia?

Som una empresa de serveis energètics, fundada el 2011 per Marc Saló i Isidre Alférez. Plantegem solucions integrals claus en mà al client. Dissenyem i instal·lem equips de biomassa en el sector industrial, agroramader i serveis, fet que permet garantir un estalvi importantíssim en la factura energètica, fins a un 50%.

El vostre mercat és preferiblement nacional o també us orienteu cap a l’internacional?

Treballem sobretot en àmbit nacional. Tot i que hem fet algun projecte puntual a Portugal, el nostre mercat i client és aquí. En sis anys hem desenvolupat uns 182 projectes, alguns de gran envergadura, com en una fàbrica de pinsos.

Al vostre parer, quina és la clau de l’èxit?

Més que clau del nostre èxit, el nostre tret distintiu és la proximitat al client, a nivell de servei 24 hores els 7 dies de la setmana. Si hi ha un client que té un problema un dissabte a la tarda, nosaltres l’atendrem dissabte a la tarda. Atès que treballem amb indústries que funcionen ininterrompudament, ens obliga a servir en tot moment.

Quant als projectes, teniu concretat algun a curt termini?

Hem obert recentment una oficina tècnica a Barcelona i en els propers sis mesos, preveiem obrir-ne una a Girona, per tal d’operar a tot Catalunya. Des de Lleida ja donem servei a tot l’àmbit de Tarragona, on pot ser la biomassa no té tanta implantació. D’altra banda, abastim també l’àrea d’Aragó.

En aquests moments ens trobem en una etapa de transició, ja que ens estem traslladant des del polígon Entrevies al polígon dels Frares, carrer J, nau 3. Això implica que tripliquem la superfície de la nau i incrementem l’espai de les oficines. A més, incorporem tècnics operaris especialitzats així com dos enginyers energètics. Fet i fet, el creixement de recursos humans ens permet oferir un millor servei al client final.

Les dades certifiquen l’evolució a l’alça en el sector de les renovables. Es mantindrà?

Les expectatives són bones. El 2012 vam viure un moment dolç, atès que el gasoil va pujar a un euro el litre. El preu va caure durant uns anys, però ara torna a repuntar al costar 80 o 82 dòlars el barril. Aquest increment de costos motiva el client a plantejar-se la possibilitat de canviar d’instal·lació. El vent és a favor.

BBVA us ha prestat suport en l’expansió del negoci. En què ha consistit?

El suport que ens ha prestat BBVA és clar i directe. El finançament ens permet afrontar moltes més operacions, projectes o inversions d’una certa dimensió. I no només per nosaltres, sinó fins i tot per al client que no té recursos propis. Com a empresa de serveis energètics, a banda de realitzar projectes clau en mà personalitzats per cada client, li oferim la venda d’energia i finançament a mida tot subscrivint un acord a deu anys. Necessitem el pulmó financer no només per a nosaltres sinó perquè el client ho pugui assumir.

Quin paper té el finançament extern?

És una palanca per abordar més projectes, que sense el finançament serien inviables.

En flama viva

El sector de la biomassa marxa a tota potència, a tenor de les dades. A Catalunya el 2017 va moure gairebé 100 milions d’euros de negoci, un 21,4% més que l’any anterior, exposava l’associació Avebiom en una jornada celebrada a la Diputació al juny. I dóna feina a 907 persones, sobretot en els àmbits de venda, instal·lació i manteniment d’equips més eficients. Segons Avebiom, al substituir el gasoil per biomassa, l’emissió de C02 es va reduir en 435,9 tones, una xifra que equival al que contaminen 290.593 vehicles durant un any.

tracking