SEGRE

BBVA té la millor app de banca mòbil del món

Per segon any consecutiu, l’informe de la consultora Forrester Research destaca l’aplicació de l’entitat, a la qual s’ha afegit enguany el servei d’agregador de comptes i targetes, que permet veure la informació de productes financers contractats amb altres entitats

L'agregador es va llançar al gener, un cop va entrar en vigor la normativa PSD2

BBVA té la millor app de banca mòbil del món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BBVA es manté al capdavant de la banca mòbil a escala global. Per segon any consecutiu, l’entitat compta amb la millor aplicació del món per gestionar les finances, apunta el darrer informe Global Mobile Banking Benchmark, publicat per Forrester Research.

L’estudi posa l’accent en el “magnífic equilibri” que assoleix BBVA entre el ventall de “funcionalitats de gran utilitat” i “l’excel·lent experiència d’usuari”. La consultora ha analitzat les apps de 42 bancs de 11 països, com ara el Canadà, els  Estats Units, Austràlia, Turquía, el Regne Unit, la Xina, Itàlia, França, Polònia, Espanya i l' India i ha seleccionat nou entitats com a punteres en el sector, liderades per BBVA i el banc turc Garanti.

De fet, les aplicacions s’han convertit en la principal elecció de milions d’usuaris per gestionar les finances. El fet que l’app de BBVA torni a lidera la classificació “mostra que aconseguim lliurar al client de forma continua novetats que li faciliten la presa de decisions”, afirma la directora de Transformació Digital de BBVA España, Sofía Rodriguez- Sahagún.

La novetat de l’informe és l’agregador de comptes i targetes, un servei que es va llançar aquest gener un cop va entrar en vigor la normativa PSD2. Tal i com apunta la consultora, “els clients necessiten tenir una foto clara de quants diners tindran a final de mes” i BBVA és un dels bancs que permet als clients “veure en la pròpia app la informació de productes financers que tenen contractats amb altres entitats”. Quant una altra funcionalitat, BBVA Bconomy, que mesura els ingressos i les despeses, Forrester Research valora que “ofereixi una imatge sobre la salut financera del client i li generi un pla d’acció personalitzat per tal que, amb el decurs de temps, millori els seu benestar financer”.

Bconomy és utilitzada tots els mesos per gairebé la meitat dels clients digitals, un col·lectiu que augmenta a bon ritme. A tancament de juny del 2018, havia crescut un 26 per cent respecte un any enrere, situant-se en 25,1 milions de clients. D’aquests, 20,7 són clients mòbils, un 43 per cent més que dotze mesos enrere. I les vendes digitals ja suposen gairebé 4 de cada 10 unitats venudes.

En el cas específic del mercat espanyol, BBVA comptava amb 4,6 milions de clients, dels quals 3,6 són clients mòbils, mentre que les vendes digitals suposaven un 42 per cent de les operacions.

El lideratge de l’app de BBVA és el resultat d’afegir, pas a pas, petites funcionalitats, que faciliten a l’usuari gestionar el dia a dia. Tant és així que poden realitzar des de qualsevol indret, tràmits com obtenir un certificat online, un préstec abonat en compte de forma immediata o bé tornar a domiciliar rebuts només amb una imatge. De fet, la consultora incideix en la facilitat per donar-se d’alta com a client a través de l’app, en referència al servei Alta Immediata, que permet obrir un compte en pocs minuts a través d’una selfie.

L’informe remarca també serveis de l’aplicació que ajuden als clients en les  tasques quotidianes, com ara cercar informació amb motors de recerca intel·ligents o preguntes i respostes freqüents (FAQs), així com la possibilitat de contactar amb un gestor de forma senzilla.

 Garanti, segon

El banc turc Garanti , participat en un 49,85 per cent per BBVA, també revalida bons resultats al situar-se en la segona posició del rànquing.

L’entitat destaca en operacions relacionades amb moviments de diners ja que permet que els seus clients duguin a terme una extensa gamma de transferències i pagaments. A més, el gruix de les transaccions es poden realitzar utilitzant l’assistent virtual UGI. Forrester també fa incís en que el banc turc ajuda als clients a completar tasques com bloquejar temporalment una tarja.

tracking