SEGRE

SOSTENIBILITAT CAMPANYA DE RECOLLIDA DE PLÀSTICS

El mundial de Sort, una competició sense plàstics

S’han repartit 5.000 bosses de cotó i 1.000 ampolles reutilitzables entre esportistes i públic per reduir la presència de plàstics d’un sol ús || Campanya de recollida de plàstics a l’embassament de la Torrassa per conscienciar sobre la necessitat de substituir-lo per materials sostenibles

Sense plàstics

Sense plàstics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa es va sumar al Dia Mundial Sense Bosses de Plàstic, que es va commemorar el 3 de juliol passat, amb una recollida de residus plàstics que va tenir lloc al pantà de la Torrassa, situat entre la Guingueta d’Àneu i Espot, a prop d’on es disputa el Campionat del Món de Freestyle de piragüisme a Sort. Un grup de voluntaris va recórrer el pantà en canoes i van recollir una quantitat de plàstics equivalent a 6 bosses d’escombraries domèstiques que corresponen a 160 litres.
 

A més d’aquesta acció, Endesa ha impulsat, al costat de l’ajuntament de Sort i de l’organització del mundial, la campanya “Una vida sense plàstic” amb l’objectiu de reduir al màxim la presència de plàstics d’un sol ús al llarg de la competició. S’han repartit 5.000 bosses de cotó i 1.000 botelles d’un litre de capacitat confeccionades en plàstic reutilitzable. S’estima que una bossa reutilitzable, al llarg de la seua vida útil, substitueix 100 bosses de plàstic d’un sol ús, mentre que les 1.000 botelles en substitueixen 60.000 de confeccionades en plàstic d’un únic ús.

 

ADÉU AL PLÀSTIC L’any 2021 es prohibiran les bosses de plàstic que no siguin compostables

 
Des de fa anys, Endesa col·labora activament amb les activitats esportives i fluvials que es desenvolupen tant al riu Noguera Pallaresa com en les seues centrals hidroelèctriques. A més, els empleats d’Endesa van crear el 2018 la iniciativa Plàstics Zero, projecte que pretén reduir en un 60 per cent els plàstics d’un únic ús a les oficines de tot Espanya de cara al 2021. L’any 2018, el sistema de gestió ambiental de les oficines va comptabilitzar 24.000 quilos de residus de plàstic d’un sol ús (1.000.000 vasos i 400.000 ampolles). Les primeres accions per revertir la situació consisteixen a substituir els vasos de plàstic de les màquines de cafè per altres de fabricats amb materials compostables; l’eliminació d’ampolles de plàstic i l’ampliació de fonts d’aigua potable als edificis.
 

LES XIFRES

  • Més plàstic que peixos. D’aquí a 30 anys hi haurà més plàstic que peixos al mar. Segons l’ONU, d’aquí a 40 ja no es podrà nadar amb normalitat.
  • Plàstics d’un sol ús. El 80% de la brossa que embruta el mar és plàstic, en total 165 tones. La meitat d’aquestes corresponen a articles d’un ús.
  • Bosses de plàstic. A Catalunya, cada persona gasta 227 bosses en un any: 1.725.260.609 al llarg d’aquest període a tot el territori.
  • 1.000 anys. Les botelles de plàstic (PVC o PET) tarden entre 100 i 1.000 anys a descompondre’s. Les bosses i gots de polietilè, 100.

LA CLAU

Alternatives per viure sense plàstics El campió del món de caiac freestyle Quim Fontané mostra una de les ampolles reutilitzables que s’han repartit per substituir les d’un sol ús. El palista de Salt s’adhereix així a la campanya promoguda per l’ajuntament de Sort i Endesa que busca reduir la presència de plàstics d’un sol ús al llarg de la competició, que s’acaba demà. També s’ha distribuït entre participants i assistents 5.000 bosses de cotó reutilitzables.

Sense plàstics

Sense plàstics

Sense plàstics

Sense plàstics

Sense plàstics

Sense plàstics

Sense plàstics

Sense plàstics

Sense plàstics

Sense plàstics

tracking