SEGRE

BBVA ha entès que la inversió a nivell digital ens importa

L’entitat dona suport a Euroaliment Grup Pons, centrat a produir oli d’oliva i vi de qualitat i que ha fet una aposta per la tecnificació introduint solucions de software CRM o ERP per gestionar l’àrea de màrqueting i comercial o integrar departaments de l’empresa

La innovació és un dels atributs de la firma, present en més de 100 països

BBVA ha entès que la inversió a nivell digital ens importa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En l’impuls a l’economia de proximitat, BBVA ha donat el seu suport a Euroaliment Grup Pons. Ho explica el director general, Eduard Pons.

Què és Euroaliment Grup Pons?

Som una empresa familiar de quarta generació, localitzada a Lleida, amb una trajectòria agroalimentària centrada en l’oli d’oliva de qualitat. Durant molts anys, destinàvem la producció a l’exportació a l’engròs cap al mercat italià, on li proporcionaven el seu toc de marca. El 1996 vam decidir deixar de comercialitzar el producte a l’engròs, per conferir-li nosaltres una marca. A banda dels olis, arran de les glaçades del 2001, vam decidir engegar un altre projecte plantant vinya a les nostres finques de les Garrigues. D’aquesta manera vam ampliar la nostra activitat agrícola a activitat vitivinícola, ja concebuda amb una política de marca, Clos Pons, encarada a un segment alt.

Teniu una clara vocació internacional...

Som netament exportadors. En el cas dels olis, exportem a més de 100 països i estem a tot arreu, Europa, Àsia, Oceania i i països àrabs. És més complicat a Àfrica, ja que pel tipus de mercat el producte no acaba de quallar tant. Quant als vins, exporten un 90% de la producció i l’altre 10% el destinem al mercat domèstic, principalment el català.

Què us diferencia de la competència?

Som una empresa del territori, amb un procés de treball integrat, des del cultiu del fruit fins a la comercialització. Als Estats Units, com que tenim una filial pròpia, podem comercialitzar directament. Un altre atribut és que oferim un producte de qualitat, fruit de la innovació, ja que disposem de departament propi d’R+D. Estem orientats a l’ecologia, al disposar les nostres finques de certificacions com CCPAE. I disposem de totes les certificacions necessàries per moure’ns pel mercat.

La tecnologia és punta de llança del vostre projecte empresarial..

En els tres darrers exercicis hem fet una forta aposta per la tecnificació, per ser una empresa que estigui al dia. En una primera fase, vam implementar en l’àrea de màrqueting i comercial el CRM, centrat en el client i la relació comercial i de post-venda. Posar-ho tot sota el paraigues de CRM ens aporta avantatges importants. D’altra banda, vam començar a implantar un software digital que aglutina tota la documentació gràfica dels nostres productes, des de vídeos fins a fotos de les finques o fitxa tècnica, per tal de compartir-ho amb els clients. A més, hem apostat pel producte ERP, que integra diferents departaments de l’empresa. I darrerament estem apostant per un software de producció, més analític, per millorar els rendiments de fàbrica. Tots estan en fase de conclusió, tret de l’ERP, que encara hi estem treballant.

Hi ha més projectes en cartera?

Abans de finals d’enguany, tenim previst presentar una botiga on line més sofisticada, i renovar el nostre web. La nostra aposta per la digitalització abraça els 360 graus.

Preveieu obrir la porta a nous productes?

Estem centrats en l’oli d’oliva i totes les subvarietats de vi i cava, i disposem de més de 100 referències. Estem molt centrats en aquests dos negocis, tot i que tenim, de manera gairebé testimonial, una petita producció de safrà a les nostres finques. La nostra voluntat és intentar diversificar al màxim, enriquir amb formats innovadors un producte tan tradicional com l’oli i el vi.

BBVA us ha prestat suport per expandir-vos. Com ho valoreu?

BBVA ha entès les especificitats del nostre sector, poc estable ateses la irregularitat de les collites i les fluctuacions de mercat que pateix l’oli com a comodity. L’entitat comparteix la nostra filosofia, que la inver-a nivell digital ens importa moltíssim. BBVA és una empresa puntera en digitalització, dissenyant eines que ens facili-ten el dia a dia. Hem tingut la sort que les seues necessitats són les nostres necessitats.

tracking