SEGRE

Programa el teu compte' permet fixar-hi una quantitat mínima de saldo

‘Programa el teu compte’ és el nou servei digital que BBVA ofereix als clients a través de l’app. Aquesta eina els permet personalitzar i accionar sis regles per realitzar de manera automàtica la gestió del dia a dia de les seues finances personals. Luz Martín Manjón, responsable de Producte Digital de BBVA Espanya, explica com funciona aquesta nova eina.

Luz Martín Manjón, responsable de Producte Digital de BBVA Espanya.

Programa el teu compte' permet fixar-hi una quantitat mínima de saldo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix ‘Programa el teu compte’ i quins avantatges aporta al client?

És una nova funcionalitat dins de l’aplicació del mòbil, que té com a objectiu principal ajudar els clients a gestionar el seu dia a dia, automatitzant certes ac-cions mitjançant regles senzilles. Hem intentat cobrir dos grans necessitats que ens han traslladat els clients: gestionar fàcilment els saldos dels comptes per evitar sobresalts i haver de passar diners d’uns comptes a d’altres, i accionar l’estalvi de manera fàcil i sense que requereixi esforç.

Per què aquestes regles i no d’altres?

Hem començat per regles que ja eren conegudes pels clients, les de gestió de saldos ja s’utilitzaven en oficines i tenien bona acceptació, i les d’estalvi són formes senzilles i habituals d’estalvi que hem digitalitzat. La regla de saldo mínim permet al client fixar una quantitat mínima de saldo que vol tenir al compte corrent, de manera que, quan el saldo baixi d’aquesta quantitat, el que falti es traspassa des d’un segon compte. Així s’assegura que sempre tindrà la quantitat necessària per a imprevistos.A aquesta regla se suma la de saldo màxim. Amb aquesta el client pot marcar una quantitat màxima de saldo que vol tenir al compte, i quan se sobrepassi aquesta quantitat els diners sobrants es traspassen a un segon compte.

I les regles d’estalvi, com funcionen?

Hem provat de cobrir diferents comportaments. Hi ha un tipus de clients als quals els agrada apartar una quantitat segons el que cobrin. Per a ells disposem de la regla de l’estalvi de nòmina, amb la qual pot elegir quin percentatge traspassar a un segon compte cada vegada que se li aboni la nòmina, i així incloure l’estalvi.

Tanmateix, hi ha clients que prefereixen tenir tots els seus diners disponibles per a les de-peses i a fi de mes, en cas de sobrar-li alguna cosa, guardar-lo. Per a ells tenim la regla d’estalvi final de mes, que permet un traspàs de manera automàtica d’un percentatge dels diners que hagi estalviat a un segon compte

I si simplement volen estalviar controlant les despeses?

Per a ells tenim la regla d’e-talvi de pressupostos, mitjan-çant la qual els diners que no s’hagin gastat d’un pressupost aen una categoria de despesa es passen a un altre compte d’estalvis.I finalment, per a tots els que prefereixen guardar “els canvis” de les compres en una guardiola tenim la regla de l’ar-redoniment de targeta, que per-met establir un arredoniment a l’euro en les compres fetes amb targeta de dèbit i guardar en un altre compte els cèntims que so-bren. El client podrà multiplicar aquest arredoniment fins per quatre, perquè la quantitat que s’acabi estalviant sigui més gran

Han fet proves amb clients per valorar el ‘feedback’?

Sí. Hem portat a terme tests amb clients abans d’obrir l’eina i després, amb les regles ja construïdes. El feedback sempre ha estat molt bo, de fet ens demanen més regles i ens aporten idees sobre les que ja hi ha.

Quines són les que més s’utilitzen?

Tant la de saldo mínim com la d’arredoniment són les més utilitzades. Les regles d’estalvi depenen molt de les preferèn-cies de cada client. Fins ara tenim un total de 14.500 regles actives. Del total, 4.500 regles són d’arredoniment i 3.300 d’estalvi de nòmina, davant 1.500 d’estalvi a fi de mes.

Com es dissenya una eina d’aquestes característiques?

El primer que es fa és partir d’una idea. Aquesta idea es de-senvolupa juntament amb l’equip d’experiència d’usuari i es realitzen uns prototips que es testen amb clients. Una vegada que tenim clar per on volem anar, es treballa en els dis-senys per definir el mínim producte viable. Aquí els equips tècnics comencen a desenvolu-par l’eina.

Quan està prou desenvolupada, s’obre a un grup reduït de persones per veure tots els possibles usos, la qual cosa ens fa millorar l’eina fins que esti-gui a punt per llançar-la. El feedback dels clients és constant en tot el procés de creació d’una funcionalitat.

Com complementa la resta d’eines que BBVA ja ha desenvolupat, com per exemple BB-VA Bconomy?

Bconomy és una anàlisi de l’estat de la salut financera dels clients. Amb aquesta, el client sap que per poder millo-rar la seua salut ha d’estalviar, però fins ara no tenia les eines per aconseguir aquest estalvi.Programa el teu compte és la peça que faltava per poder as-solir els seus objectius d’una manera senzilla i sense cap esforç.

Quins altres llançaments tenen previstos?

Aviat inclourem més possibilitats per cobrir la gestió del dia a dia, així com noves formes d’estalviar de manera automàtica.

tracking