SEGRE

Guimerà celebra els 25 anys del Mercat Medieval

El proper 10 i 11 d'agost, Guimerà tornarà a ser més medieval que mai!

Guimerà celebra els 25 anys del Mercat Medieval

Guimerà celebra els 25 anys del Mercat Medieval

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guimerà, un dels pobles amb més encant de la demarcació de Lleida, celebrarà els propers 10 i 11 d'agost, un Mercat Medieval que enguany arriba a la seva 25a edició.

Així, Guimerà s'omplirà amb més de cent parades de productes propis de l'edat mitjana i una quinzena més d'artesans, que faran demostracions d'oficis de l'època, com forja, picapedrers, elaboració d’estris d’espart, macramé, cistelleria o treballs sobre pergamí. 

El Mercat Medieval de Guimerà és una de les fires medievals més importants de la demarcació de Lleida, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Un cap de setmana d'espectacles

Els visitants podran també gaudir, durant tot el cap de setmana, de cercaviles i jocs medievals per als més petits, a càrrec de la companyia La Cremallera. L’espectacle teatral principal, Les primeres pedres, tindrà lloc a les 22:30 hores de la nit al llit del riu, tant dissabte com diumenge. La història que s’explicarà és obra del convilatà Roger Rosich i compta amb les aportacions teatrals de Wigmar Teatre i d’un nombrós grup de guimeranenques i guimeranencs voluntaris.

Durant les jornades de fira també es podrà visitar l’exposició “Grafies, notes i dibuixos” de Domènec Corbella, al museu La Cort del Batlle, al bell mig de la plaça Major. Domènec Corbella és un pintor de llarga trajectòria artística, docent i investigador a la Universitat de Barcelona. Ha realitzat més 60 exposicions a nivell nacional i internacional, i ara ho farà per primera vegada al Museu de Guimerà, amb una selecció de 28 obres, que formen part d’una sèrie de més de dos-cents cinquanta dibuixos essencialistes, inèdits, inspirats i realitzats tots ells a la Vall del Corb, i en particular al poble veí de Guimerà, Vallfogona de Riucorb, lloc del seu origen.

Una mica d’història

El dret al mercat setmanal fou atorgat a l’antiga vila de Guimerà pel rei Jaume II el 18 de juliol de 1294. Amb aquest dret, els primers barons de Guimerà farien créixer el seu poble. L'any 1417, el rei Alfons el Magnànim va reconèixer el mercat setmanal de Guimerà i, a petició dels prohoms del poble, va canviar el dia de celebració del dimecres al dimarts, perquè no coincidís al mateix dia que el mercat de Verdú. El 1526 l’emperador Carles I ratificà el dret a fira de la vila.

Per a més informació Ajuntament de Guimerà  Tel: 973 303 038 Guimeramedieval.cat MAPA: Com arribar-hi

tracking