SEGRE

Una nova experiència per al client en mitjans de pagament

BBVA llança Aqua, la primera targeta a Espanya sense numeració i amb CVV dinàmic per garantir més seguretat online

Gonzalo Rodríguez, director de Desenvolupament de Negoci de BBVA a Espanya.

Una nova experiència per al client en mitjans de pagament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A mesura que augmenta el volum de comerç electrònic, les mesures de seguretat també s’han d’incrementar. Per això, BBVA acaba de llançar Aqua, una família de targetes –dèbit, crèdit i prepagament– única a Espanya que no tenen imprès el número de la targeta (PA) ni la data de caducitat, i el codi de verificació de la qual (CVV) és dinàmic per garantir més seguretat online. Una novetat que va més enllà de les exigències de la normativa PSD2 en les compres per internet.

Com ha estat el procés de desenvolupament d’aquest producte?

-Després d’un estudi amb 1.000 clients a Espanya, vam arribar a la conclusió que la seguretat, la planificació i el control de despeses i productes, així com la possibilitat de poder realitzar un gran nombre d’operacions a través del mòbil, eren els atributs més valorats. Per aquesta raó, ens vam bolcar a oferir un producte que complís totes les demandes dels clients a nivell de seguretat, elecció de la manera de pagament i control de tots els moviments. A més a més, permet el pagament amb el mòbil en comerços físics.

Com funcionen aquestes noves targetes de BBVA?

-Cada vegada que el client vulgui realitzar una compra, haurà d’accedir a l’aplicació i consultar el número de la targeta, el CVV i la data de caducitat. A l’estar ocults a la targeta física, elevem el nivell de seguretat, ja que si el client perd la targeta ningú no podrà utilitzar les dades de la mateixa per efectuar pagaments online. Per a això, ens basem en la tecnologia de cloud i en algoritmes criptogràfics avançats per assegurar la inviolabilitat del codi generat.

Han renovat alhora l’experiència en l’aplicació?

-Així és. Creiem que aquesta iniciativa va més enllà del llançament d’una targeta, perquè suposa una nova experiència per als nostres clients en relació amb els mitjans de pagament. Quan accedeixin a l’aplicació, trobaran en primer lloc aquells serveis més utilitzats per facilitar-li les gestions, tindran més control de les seues despeses, podran elegir la modalitat de pagament i comptar amb més seguretat en les seues compres online.

Quins altres serveis innovadors incorporen?

-També hem afegit la retirada d’efectiu sense contacte als caixers o una visió global dels comerços electrònics o plataformes on els clients hagin registrat les seues targetes bancàries. Aquesta nova funcionalitat permet als clients tenir un control més gran dels instruments de pagament al poder conèixer en tot moment a quines plataformes digitals s’han introduït.

tracking