SEGRE

BBVA consolida l'aposta pel finançament verd

L’entitat mobilitza més de 40.000 milions d’euros en finances sostenibles i per lluitar contra el canvi climàtic

Ha tancat amb Acerinox el primer préstec sostenible de l'acer a Espanya

BBVA consolida l'aposta pel finançament verd

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BBVA ha consolidat la seua aposta pel finançament verd i la lluita contra el canvi climàtic. Al juny ja havia mobilitzat 40.082 milions d’euros, el 40% del compromís entre el 2018 i el 2025 en finances sostenibles, tal com estipula el Compromís 2025. L’entitat bancària posa així un gra de sorra per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i afrontar els reptes derivats de l’Acord de París sobre el Clima.

El Compromís està basat en tres línies d’actuació. D’una banda, el finançament per contribuir a frenar el canvi climàtic, que implica mobilitzar 100.000 milions d’euros en set anys. De l’altra, integrar els riscos ambientals i socials associats a l’activitat del banc i, en tercer lloc, involucrar tots els grups d’interès per impulsar que el sector financer contribueixi al desenvolupament sostenible.

Pel que fa al primer pilar, BBVA ofereix als clients els seus coneixements i experiència per assessorar-los i és alhora pioner i referència mundial en préstecs i productes financers. A tall d’exemple, entre el 2019 i el primer semestre del 2020, l’entitat ha concedit 23.904 milions d’euros en préstecs sostenibles. Altres actuacions avalen aquest compromís. El març del 2019 el banc va liderar la seua primera línia de crèdit RCF sostenible en el Regne Unit amb SSE, el major productor d’energies renovables en el Regne Unit i Irlanda.Ja el 2020, BBVA ha tancat amb Acerinox el primer préstec sostenible del sector de l’acer a Espanya. A més, ha assessorat com a únic coordinador sostenible l’energètica alemanya EnBW per incorporar criteris ambientals al seu finançament bancari, i ha formalitzat amb la firma d’alimentació Borges un préstec sostenible. Destaquen també les primeres operacions amb aval ICO sostenibles a Espanya.

Paral·lelament, l’entitat ha finançat des del 2018 projectes per un import de 2.443 milions d’euros, en especial en el sector de les energies renovables. Han permès finançar tres parcs eòlics a Itàlia, onze a Espanya i el primer parc eòlic marí de França. Entre el gener i el juny del 2020 ha participat en 11 operacions de nou origen per un import de 5.400 milions d’euros en indrets com els Monegres.En l’àmbit social, l’entitat ha centrat esforços a finançar projectes de telecomunicacions, de tal manera que ha participat com a banc líder en tres operacions els darrers sis mesos.

BBVA considera les infraestructures en telecomunicacions un sector cabdal, ja que faciliten l’accés a les noves tecnologies, la digitalització i el desenvolupament. Pel que fa als bons, entre el 2019 i el 2020 ha participat en més de 30 emissions com a coordinador, amb una quota que supera els 5.400 milions d’euros. Això ha posicionat BBVA com el setè banc del món en nombre d’emissions i el novè per volum col·locat de bons verds. A més, ha estat la primera entitat financera privada a Europa a emetre un bo social Covid-19.I és que BBVA s’ha convertit en un dels bancs més actius en l’emissió de bons verds. Tant és així que amb els bons emesos entre el 2018 i el 2019 s’ha finançat projectes amb què s’ha evitat llançar a l’atmosfera més de 724.000 tones de CO2 durant el 2019, gairebé el triple que l’any anterior. I al juliol feia un pas endavant en esdevenir la primera entitat financera del món a emetre un bo perpetu contingentment convertible (CoCo) verd per 1.000 milions d’euros. Els fons es destinaran a finançar energies renovables, transport sostenible, gestió de residus o gestió d’aigües.

Una part fonamental de l’estratègia de l’entitat és ajudar els clients a adaptar-se al nou entorn, no només finançant-los sinó assessorant-los en la transició ecològica. En aquest sentit, recentment ha incorporat una nova funcionalitat a l’agregador financer One View que, a través de l’anàlisi de dades, permet a les empreses conèixer la quantitat diària de gasos d’efecte hivernacle que emeten amb l’activitat del dia a dia.Fet i fet, l’entitat aspira que tots els seus productes tinguin una solució alternativa sostenible, sigui grans empreses, pimes o clients particulars.

Pel que fa a la mobilització en inclusió i emprenedoria, des de l’any 2018 i fins al juny del 2020 ha assolit els 5.189 milions d’euros, gràcies sobretot a la tasca en la Fundació Microfinances BBVA. Promou el desenvolupament en persones vulnerables a través de les finances a Amèrica Llatina.

tracking