SEGRE

Controlar tot el procés productiu facilita garantir la qualitat

La producció i comercialització de fruita dolça i carn de vedella amb marca Q de qualitat centren l’activitat de la firma de Torre-serona Agromassot, que projecta cercar nous mercats, potenciar l’eficiència energètica i obtenir el certificat Welfair de benestar animal

Agromassot, ubicat a Torre-serona, treballa amb cicle tancat.

Controlar tot el procés productiu facilita garantir la qualitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pal de paller de l’economia lleidatana és l’agroalimentació. Suposa un 40% del PIB, que equival a uns 3.000 milions d’euros l’any. A Ponent, en són representatives firmes com Agromassot ubicada a Torre-serona. Al capdavant se situa Joan Carles Massot, membre de la tercera generació de la família.

Què és Agromassot?

Ens dediquem a la producció de fruita dolça i l’engreix i comercialització de carn de vedella. En el cas de la fruita dolça, ens centrem en la poma Pink Lady, pertanyem a l’associació Pink Lady Europa i comercialitzem la varietat a través d’una OP de Lleida. Quant a la producció bovina, treballem amb cicle tancat, assumint des de la producció, alimentació i fins a la venda del producte, acreditat amb la Q de Qualitat agroalimentària de la Generalitat, una marca certificada per una empresa externa. Tenim sala d’especejament i distribuïm en el sector de la restauració, carnisseries, venda directa al consumidor final en botiga pròpia i venda en línia.

Com heu evolucionat?

L’origen és als anys 40, centrant-nos en producció bovina i posteriorment, fa 10 o 12 anys vam iniciar el procés de comercialització al consumidor final, obrint l’obrador a Torre-serona.

El vostre mercat és nacional o us heu orientat cap a mercats internacionals?

En el cas de la carn, el mercat és molt local, la província de Lleida fonamentalment, tot i que també comercialitzem arreu de Catalunya. Contràriament pel que fa a la fruita, s’exporta a tot Europa.

Què us diferencia de la competència?

La gestió de tot el procés productiu i el fet de poder oferir un producte homogeni, sobretot en carn. Si tu controles tot el procés, és més fàcil poder garantir la qualitat.

La Covid ha afectat la vostra activitat? De quina manera?

Ens ha obert noves oportunitats. Si bé per una banda ens va tancar una sèrie de mercats, com la restauració, ens va obrir d’altres opcions pel que fa al consumidor final. A l’estar confinat i tenir més restriccions de mobilitat, es va generar una necessitat, propiciant la venda a domicili. Tot i que ens havíem plantejat tirar endavant aquest canal de venda, era un projecte més a mitjà termini i la Covid ho va accelerar. També duen a terme la venda directa amb agrupacions de productors, buscar sinergies.

Quins projectes teniu en cartera?

Ens enfoquem a cercar nous mercats i a intentar millorar la gestió. I cada cop més apostem per l’eficiència energètica, tot instal·lant plaques fotovoltaiques. La sostenibilitat ha de ser un objectiu que hem d’anar consolidant perquè ho demana la situació climàtica i l’econòmica, ja que fomenta l’estalvi energètic.

Un altre àmbit en què estem treballant és a obtenir la certificació Welfair de benestar animal. Sobretot la distribució ens ho demana cada cop més. El segell comparteix molts requisits amb la certificació Q que ja tenim, però manca enllestir tot el tema de la documentació.

Per tal de fer créixer l’empresa, us han prestat suport entitats bancàries?

Creiem que per poder tirar endavant iniciatives és molt important tenir un suport financer.

BBVA té un sistema molt eficaç i ràpid, ja que, si bé és cert que molts projectes són a llarg termini, alguns poden ser d’un dia per un altre i l’entitat sempre ha tingut una resposta ràpida i eficaç.

Ha cercat el producte adequat que ens ha encaixat, tant sigui un crèdit ICO com un préstec per obtenir liquiditat en moments puntuals.

Efectes de la Covid

La pandèmia va accelerar la implantació de la venda a domicili.

tracking