SEGRE

Patrocinat

La Fundació Aspros convida els lleidatans i lleidatanes a celebrar el seu 60è aniversari en un acte el dia 11 a l'Auditori Enric Granados

A l’esdeveniment, es preveu l’assistència del conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, i servirà com a colofó de les diverses accions per commemorar les sis dècades de l’entitat degana a les Terres de Lleida en l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat

La Fundació Aspros convida els lleidatans i lleidatanes a celebrar el seu 60è aniversari en un acte el dia 11 a l'Auditori Enric Granados

La Fundació Aspros convida els lleidatans i lleidatanes a celebrar el seu 60è aniversari en un acte el dia 11 a l'Auditori Enric Granados

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Aspros, entitat degana a les Terres de Lleida en l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat, presenta el darrer dels esdeveniments que formen part dels actes de celebració del seu 60è aniversari. L’acte, que tindrà un component festiu i familiar, tindrà lloc el pròxim divendres 11 de novembre a partir de les 17.30 hores a l’Auditori Enric Granados de Lleida i comptarà amb la presència del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, així com d’altres representants d’institucions com la Diputació de Lleida o l’Ajuntament de Lleida.

L’acte es planteja com un esdeveniment obert a tota la ciutadana de Lleida. En aquest sentit, la Fundació Aspros fa una crida a tots els lleidatans i lleidatanes perquè vinguin a l’Auditori a celebrar aquesta important fita de la història de l’entitat. Les persones que vulguin assistir poden consultar les xarxes socials i la web de la Fundació Aspros, on trobaran la informació sobre com inscriure’s.

Un dels principals moments de l’acte serà un concert de Veus.kat, un cor de música moderna format per més de 40 integrants, i música en directe, que amenitzaran la vetllada amb un variat repertori ben conegut per tothom. A més, hi haurà parlaments institucionals i el visionat d’alguns vídeos gravats per persones de la nostra entitat. Pels infants de 3 a 12 anys, també es realitzaran sessions de Patis Actius de forma simultània a l’acte i al mateix edifici de l’Auditori. Patis Actius és una innovadora iniciativa de l’entitat, que promociona els jocs tradicionals i populars a les escoles, els quals són dinamitzats per persones amb discapacitat intel·lectual. Els nens i les nenes que hi vulguin participar també s’han d’inscriure.

Un 2022 per recordar

Al llarg d’aquest 2022, la Fundació Aspros ha dut a terme una sèrie d’activitats i iniciatives per a celebrar el 60è aniversari. Per exemple, s’ha creat el concepte ‘Les 12 raons d’Aspros’ i, a principis d’any, l’artista lleidatana Sonia Alins va crear una obra exclusiva commemorativa d’aquest aniversari. A més, durant l’any s’han celebrat tres esdeveniments adreçats als diferents públics de l’entitat (professionals, famílies i empreses), que han aplegat a més de 630 persones en total.

La celebració ha estat pensada com una oportunitat per poder donar a conèixer la trajectòria de l’entitat, així com l’important paper que juga la Fundació en la promoció dels drets i la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental.

Crear llocs de treball i normalitzar vides

Impulsar la inclusió i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, principalment discapacitat intel·lectual i malaltia mental és la missió principal de l’entitat, de la què enguany commemorem el nostre 60è aniversari. Amb aquest objectiu la Fundació Aspros, entitat sense afany de lucre, treballa des de l’any 1962, juntament amb les famílies, les administracions i entitats públiques, per a la normalització d’aquest col·lectiu.

La Fundació Aspros atén a persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment, són més de 500 les famílies ateses en àrees d’acolliment residencial, servei de teràpia ocupacional, servei ocupacional d’inserció i formació professional.

tracking