SEGRE

Patrocinat

Busques autenticitat? enSolsona't!

Gaudeix dels divendres de mercat a Solsona. Comerç i gastronomia local en un entorn incomparable

Turistes al centre de Solsona.

enSolsona't!Turistes al centre de Solsona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al bell mig de Catalunya, Solsona és una petita ciutat per descobrir. Amb el distintiu de Ciutat amb Caràcter concedit per l’Agència Catalana de Turisme per la seva llarga trajectòria historicocultural, la capital del Solsonès reuneix els atractius que li confereix el seu ric patrimoni arquitectònic i artístic, així com el seu nucli comercial.

El divendres al matí és dia de mercat i, per tant, el de més vida al carrer entre setmana. És el pretext idoni per fer-hi una escapada i, tot passejant, comprar entre la cinquantena de parades que trobarem disposades entre el nucli antic i el passeig del Pare Claret, d’entre les quals n’hi ha de productors amb venda directa de pa i  pastisseria, làctics, fruites i verdures i carnisseria-xarcuteria.

Solsona és una ciutat de tradicions amb un pes important de la història. Fins i tot el mercat té un origen medieval –les referències més antigues es remunten al segle XI–.

Però la identitat solsonina rau especialment en el comerç local. Reuneix una oferta variada que es pot trobar en 130 establiments de petit comerç. Les populars espardenyes de set vetes conegudes com “solsonines”, fetes artesanalment; els prestigiosos ganivets Pallarès; els embotits i les botifarres dels obradors de les carnisseries locals; els dolços de pastisseria, i productes de cistelleria artesana són alguns dels productes més genuïns.

I comprar és una experiència que s’incardina al passeig tranquil dins i fora del recinte emmurallat de la ciutat, tot fent turisme per visitar la catedral de Santa Maria; el Museu Diocesà i Comarcal; els espais museïtzats dels gegants del Corpus, la Festa Major i el Carnaval, i tastos gastronòmics de producte local en alguna de les nombroses terrasses de bars i restaurants.

MÉS INFORMACIÓ

Ensolsonat.cat

tracking