SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Fa més de 30 anys que la violència masclista va deixar de ser invisible. L’any 1981, durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe a Bogotà, es va declarar el 25 de novembre Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones.

Més tard, l’any 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data i va instar els governs, les organitzacions internacionals i les organitzacions no governamentals a organitzar activitats adreçades a sensibilitzar l’opinió pública envers el problema de la violència contra la dona.

Durant tots aquests anys, els diferents poders públics hem posat en marxa iniciatives per acabar amb qualsevol manifestació de violència envers les dones. Tanmateix, malgrat tots els esforços, el tràgic degoteig de víctimes no s’atura, fet que ens omple de dolor i també de vergonya diàriament.

Condemnem enèrgicament tot tipus de violència contra les dones, perquè neix d’unes relacions de poder històricament desiguals que fan que els homes dominin les dones i les discriminin, la qual cosa constitueix un obstacle per a l’assoliment de la igualtat i perpetua aquesta situació de subordinació. Mostrem avui conjuntament el nostre condol per totes i cada una de les dones que són víctimes de la violència masclista.

tracking